vestnik

Bo tokrat Razvojni zavod Puconci le dobil novo vodstvo? V igri tudi še donedavna šefica direktorata na gospodarskem ministrstvu

Rok Šavel, 6. 10. 2022
Vanesa Jaušovec
Lanski razpis je bil deležen precejšnje pozornosti in je bil na koncu tudi razveljavljen. Letos zapletov ni za pričakovati, saj so tudi popravili ustanovitveni odlok javnega zavoda.
Aktualno

Na razgovor bodo povabljeni trije kandidati.

Poročali smo, da je lani prišlo do zapletov pri postopku izbire direktorja Razvojnega zavoda Puconci (RZ Puconci), javnega zavoda v lasti občine Puconci, ki deluje na področju kulture, turizma, razvoja podeželja in športa. Razpis je bil nato razveljavljen, tekom leta pa so v občinskem svetu sprejeli nov ustanovitveni odlok javnega zavoda, s čimer so odpravili nekatere nepravilnosti, med drugim to, da je bil član sveta zavoda tudi župan.



PREBERITE ŠE:


Kdo bo novi direktor Razvojnega zavoda Puconci? Med kandidati tudi nekdanji trgovec z avtomobili in občinska pravnica


(Razvojni zavod Občine Puconci) Postopek pri izbiri direktorja se je zapletel, županu KPK zaradi nezdružljivosti funkcij izdala opozorilo



Le eno "staro" ime

Avgusta je tako svet zavoda, ki ga sestavlja sedem članov, ponovno razpisal javni razpis za delovno mesto direktorja in nedavno so obravnavali prejete prijave. Prispelo jih je pet, a dve vlogi nista bili popolni, zato so ostale zgolj tri, kar nam je potrdil predsednik sveta zavoda Milan Grlec, ki je še dejal, da sledijo razgovori s prijavljenimi kandidati. Po informacijah Vestnik.si se za direktorski stolček potegujejo dosedanji direktor RZ Puconci Milan Vrečič, komunikologinja Nuša Ladinek, ki je aktivna na področju ženskega nogometa in je trenutno del strokovnega vodstva ženske nogometne reprezentance ter Ksenija Flegar, ki je bila še pred dobrim tednom dni generalna direktorica Direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

ksenija_flegar
MGRT
Ksenija Flegar je bila na čelu direktorata za turizem od decembra 2020, zdaj pa jo je doletel pričakovani kadrovski stroj nove vlade.


Razrešili so jo 30. septembra in imenovali direktorico zavoda iz Hanove občine


Flegarjevo, ki je veljala za kader nekdanje SMC, je na čelu direktorata imenovala prejšnja vlada Janeza Janše decembra 2020, vse do februarja letos, ko je dobila poln mandat, pa je bila vršilka dolžnosti generalne direktorice, ob tem pa je nekaj časa, dokler ni SDH avgusta menjal nadzornike, tudi vodila nadzorni svet Gen energije in sodelovala pri odstavitvi generalnega direktorja Martina Novšaka ter pri ustoličenju Blaža Košoroka, nekdanjega državnega sekretarja na infrastrukturnem ministrstvu v času prejšnje vlade.

Magistra politologije po izobrazbi je ob nastopu nove vlade Roberta Goloba očitno slutila, da jo slej ko prej čaka razrešitev tudi s čela direktorata, do katere je tudi prišlo 30. septembra, ko je na predlog gospodarskega ministra Matjaža Hana namesto nje bila za vršilko dolžnosti generalne direktorice imenovana Dubravka Kalin, dosedanja direktorica javnega zavoda KTRC Radeče. Minister Han je bil pred odhodom v državno politiko občinski svetnik in tudi župan občine Radeče. Flegarjeva naj bi se sicer na direktoratu specializirala predvsem za pripravo razpisov, še julija pa je skupaj s Hanom in kohezijskim ministrom Aleksandrom Jevškom na tiskovni konferenci predstavljala rezultate 69-milijonskega razpisa za vlaganje v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma.

razvojni-zavod rz-puconci občina-puconci razpad direktor ksenija-flegar