vestnik

Bo zunanji bazen v Radencih postal rekreacijski center?

Vida Toš, 17. 7. 2019
Vida Toš
Na platnu so vidne parcele - rdeče - ki naj bi jih Občina Radenci zamenjala s Savo Turizem, ki je trenutni lastnik.
Aktualno

Občina se o zamenjavi zemljišč pogovarja z zdajšnjim lastnikom, o možnostih sprememb v prostoru pa tudi s spomeničarji.

Občina Radenci in podjetje Sava Turizem se pogovarjata o zamenjavi zemljišč; občina bi namreč rada območje letnega bazenskega kompleksa v parku preuredila v rekreacijsko prireditveni center.


Tako bi občina prevzela v svojo last vsa zemljišča, ki so last Save – gre za star bazenski kompleks v radenskem parku in parkovne površine v okolici - in sicer tako, da bi občina omenjenemu podjetju dala druge parcele nekje v občini v isti vrednosti.


V predstavitvi projekta svetnikom na včerajšnji izredni seji je sicer župan Leljak opozoril na denacionalizacijo, saj so nekatere parcele še vedno v postopku, in v primeru, da se denacionalizacijski postopek zaključi tako, da upravičencem v postopku parcele vrnejo v naravi, so potem katerekoli druge pogodbe nične. A po Leljakovem mnenju je možnost za to zelo majhna.
Radencem pa na poti do uresničitve ideje o rekreacijskem centru stoji še Zavod za varstvo kulturne dediščine, saj je to območje pod spomeniškim varstvom. Svetniki in svetnice so sicer na eni od rednih sej letos sprejeli sklep, s katerim so celotno to območje izvzeli iz spomeniškega varstva, a mariborska enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine to zavrnila. Tako sta se o tej temi na omenjeni enoti v Mariboru danes zjutraj začela pogajati župan Roman Leljak in svetnik Toni Žitek.

81ace4e3bb736a3dd2c66dee3633d566
Vida Toš
Računalniška slika predvidenega bodočega rekreacijskega centra na območju zdajšnjega zunanjega bazena v Radencih.


Ideje Radenčanov so, da bi stavba nekdanjega lokala ostala taka, kot je, z značilno streho, tam pa bi uredili sodoben lokal, z mizami tudi v spodnjem delu. Tam, kjer je danes bazen, bi bili nogometno in košarkarško igrišče. V bližini si želijo oder, ki bi bil fiksen, namenjen pa kulturnim in zabavnim dogodkom. Za odrom so predvidene vodne atrakcije za otroke, pa igrala, tudi za gibalno ovirane otroke, ter klopi. V idejni zasnovi pa so še prostori za piknike, igrišče za odbojko na mivki, fitnes za prostem, igrišče za odbojko ter še ena vodna atrakcija.

d17825bfdbef84590ae2ff759382ff58
Vida Toš
Računalniška simulacija bodočega radenskega rekreacijsko prireditvenega centra.

Več v jutrišnjem Vestniku.

Vida Toš
Računalniška slika predvidenega bodočega rekreacijskega centra na območju zdajšnjega zunanjega bazena v Radencih.
radenci Občinski svet Radenci bazen sava turizem Zavod za varstvo kulturne dediščine
Kaj zdaj berejo drugi