vestnik

Bodo za čakajoče pred zdravstvenim domom Gornja Radgona zagotovili tople, zaprte prostore?

M.V., 18. 9. 2020
Marina Vrbnjak
V Gornji Radgoni se je odvila sedma redna seja.
Aktualno

V Gornji Radgoni so na sedmi redni seji potrdili prejemnike letošnjih občinskih priznanj, podali pa so tudi pobudo, da se pred zdravstvenim domom za čakajoče bolnike zagotovi topel in zaprt prostor.

Na tokratni redni seji se je zbralo dvajset občinskih svetnikov, tudi novi član Vincenc Fras, ki so mu soglasno potrdili mandat. Med podanimi pobudami se je znašel tudi predlog svetnika Mitje Ficka, da se pred Zdravstvenim domom v Gornji Radgoni nemudoma pristopi k zagotovitvi toplih, zaprtih prostorov. »V bolnicah in zdravstvenih domovih so čakalnice prazne, skoraj prazne. Ker po protokolu morajo biti. Ljudje, ki pa rabijo zdravniško pomoč pa zunaj čakajo zunaj pred vrati. Bo pozimi isto? Bodo ljudje, ki osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje plačujejo že celo življenje, pozimi stali zunaj, zmrzovali in si pridelali zaradi tega še kakšno dodatno bolezen? Jim bomo dajali odeje in topel čaj kot smo premraženim beguncem in s plinom segrevali zunanji zrak?« je obrazložil podan predlog.
občinska-seja, gornja-radgona
Marina Vrbnjak
V Gornji Radgoni se je odvila sedma redna seja.

Župan Stanislav Rojko je pobudo pozdravil, saj je tudi sam opazil pereč problem. Obljubil je, da bo pobuda poslana tudi zdravstvenemu domu. »Moramo najti pot, da ljudje, zlasti bolni, ne bodo čakali pod milim nebom. Nenazadnje nismo gradili doma, da bi potem stali v vrsti zunaj,« je na seji dejal Rojko.

občinska-seja, gornja-radgona
Marina Vrbnjak
V Gornji Radgoni se je odvila sedma redna seja.

Kdo so prejemniki letošnjih priznanj?

Potrdili so tudi prejemnike letošnjih priznanj. Soglasno so se strinjali, da se zlati grb občine Gornja Radgona letos podeli Marjeti Erdela, in sicer za dolgoletno delo na področju civilne zaščite in gasilstva. Srebrni grb občine Gornja Radgona bo prejela Tamara Vogrin za uspešno večletno delo na umetniškem področju, bronasti grb občine pa Ivan Ivanek za uspešno večletno delo na področju gasilske dejavnosti in prostovoljstva.
Plaketo občine za dosežke v gospodarstvu bosta prejela podjetje Zlatarstvo Kapun in podjetje Majda frizerski salon. Podelili pa bodo tudi Listino občine Gornja Radgona, in sicer Kulturno umetniškemu društvu Bunker za vsestransko kulturno dejavnost ter kot vzpodbudo za nadaljnje delo.
Več v prihodnji izdaji Vestnika.
Marina Vrbnjak
V Gornji Radgoni se je odvila sedma redna seja.
gornja-radgona občinska-seja
Kaj zdaj berejo drugi