vestnik

Boj na kandelabru: Občina Socialnim demokratom očita neodgovornost 

Timotej Milanov, 20. 7. 2018
Leon Novak
Kresovanje v Lendavi
Aktualno

Ne gre za denar, temveč za neodgovorno obnašanje, so prepričani na lendavski občini, kjer menijo, da so Socialni demokrati s priklopom na vtičnico na javni razsvetljavi povzročili splošno nevarnost. Pri tem naj bi naredili škodo v višini 2,5 evra.    

Kot smo pred kratkim poročali, je prišlo do novih napetosti med vodstvom lendavske občine in lendavsko območno organizacijo Socialnih demokratov. Gre za dogodke na letošnjem kresovanju v Lendavi, ki ga je organizirala strankina območna organizacija. Ko sta namreč v času prireditve zatajila dva od treh agregatov za električno energijo, ki so si jih organizatorji izposodili pri lendavskem gasilskem društvu, so se v želji, da rešijo prireditev, nepooblaščeno priklopili na električno vtičnico na bližnjem drogu javne razsvetljave. Po besedah vodje prireditve in podpredsednika lendavske območne organizacije SD Alena Dominića so o zadevi takoj po prvomajskih praznikih obvestili pristojno osebo na občini. Kljub temu je občina na policijo podala predlog za kazenski pregon, zadeva pa je trenutno na tožilstvu, ki bo Dominića obravnavalo zaradi majhne tatvine. Po podatkih, ki jih je Dominić dobil od policije, so organizatorji prireditve s priklopom naredili škodo v višini 2,5 evra.



A na lendavski občini menijo, da višina škode pri tem ni bistvenega pomena. »Občina Lendava je prijavila nepooblaščen poseg v javno razsvetljavo, ker menimo, da gre za nevarno dejanje, saj je razsvetljava pod električno napetostjo. Pri tem naj opozorimo, da v tem primeru ni šlo za morebitno gmotno škodo, ki je nastala, ampak za neodgovorno ravnanje – povzročanje splošne nevarnosti, o katerem so nas obvestili gasilci, ki so se distancirali od tega dejanja. Občina ni pristojna, da išče povzročitelje in ugotavlja dejstva, zaradi tega je bila zadeva predana policiji. V vseh istih oziroma podobnih situacijah bomo ravnali enako.« Dominić pravi, da je bilo njihovo ravnanje res neodgovorno v smislu, da se tega ne sme početi, ne strinja pa se, da so s tem povzročili kakršno koli nevarnost. »Priklopili smo se na vtičnico, ki jo ima vsak kandelaber, nismo ga odpirali, zato ne vem, kakšno nevarnost naj bi povzročili.« Dominić še pojasnjuje, da je iz dokumenta, s katerim razpolaga, razvidno, da sta lendavski župan Anton Balažek in vodja njegovega urada Aleš Kozar podala predlog za pregon kaznivega dejanja majhne tatvine po 204 členu kazenskega zakonika.

Preberite še:Župan prijavil Socialne demokrate zaradi 2,5 evra

kresovanje