vestnik

Božično-novoletni koncert z bazarjem v Lendavi

J. G., 7. 12. 2019
Jože Gabor
Aktualno

V lendavski gledališki in koncertni dvorani so učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava predstavili pestro kulturno ustvarjalnost na šoli na tradicionalnem Božično-novoletnem koncertu in bazarju.

DSC_0538 (2)
Jože Gabor

Organizator prireditve v polni dvorani obiskovalcev je bil šolski sklad DOŠ I Lendava, kateremu bodo tudi namenili izkupiček od ročno izdelanih izdelkov šolarjev, ki so jih obiskovalcem ponujali na bazarju, prostovoljnih prispevkov na prireditvi in donacij.

lendava, bazar, praznik
Jože Gabor

Kulturni program so povezovale članice šolske gledališke skupine teater.smo. Nastopili pa so še Otroški pevski zbor DOŠ I Lendave in podružnice Gaberje, OPB2, Jazmin Kulcsar, Plesna skupina M-FIT Zvezdice, Mozarti, Koni Gjura in Iva Koša, glasbena skupina 7ATE9 (sestava iz let 2019 in 2013), Plesna skupina M-FIT Iskrice in Mladinski pevski zbor DOŠ I Lendava.

praznik, lendava
Jože Gabor

Obiskovalce prireditve je nagovorila predsednica upravnega odbora šolskega sklada DOŠ I Lendava Romana Lebar, ki je povedala, da v prireditvi in bazarju vsako leto združujejo ustvarjalnost z dobrodelnostjo. Otroci so spet pokazali, da so inovativni, izvirni, kreativni in ustvarjalni, s tem pa so vsi nekaj naredili drug za drugega. Šolski sklad deluje z namenom, da otrokom pomaga, popestri in obogati njihovo pot do znanja, s tem pa tudi njihove življenjske izkušnje. Tudi prispevki, ki so jih zbrali na prireditvi in bazarju, bodo namenjeni temu. Tako učencem s skupnim delom ter skupaj s starši in drugimi, pomagajo h kakovostnemu šolanju.

DSC_0552 (2)
Jože Gabor

Jože Gabor
bazar praznik lendava