vestnik

Bralka meni, da bi bilo v središču Murske Sobota treba zagotoviti več bankomatov? Kaj odgovarjata banki?

I. B., 1. 4. 2022
Aleš Cipot
Bi moralo biti v središču Murske Sobote več bankomatov?
Aktualno

Bralka iz Černelavec je pred dnevi na Vestnik naslovila pobudo o povečanju števila bankomatov v središču Murske Sobote.

Kot je zapisala, je zaposlena v centru mesta in ugotavlja, da so na Kocljevi ulici trije bankomati, na Slovenski ulici, na odseku med Zvezdo in sodiščem pa le eden, pred njim pa je pogosto vrsta ljudi. "Zdaj ko prihajajo upokojenci v Diano (kjer kartic ne sprejemajo), pa tudi zaradi Mensane in avtobusne postaje, bo tudi na Slomškovi ulici potreba po kakšnem bankomatu. Tudi na Lendavski ulici bi bil potreben še kakšen, morda še kje," meni. Pri tem dodaja, da bi morale banke namesto, da se jezijo na vrste pred okenci, kaj narediti, da vrst ne bi bilo več. 

Na Novo ljubljansko banko (NLB) in na Novo kreditno banko Maribor (Nova KBM) smo zato naslovili vprašanje, ali načrtujejo v središču mesta zagotoviti še kakšen bankomat. 



Iz NLB, službe za komuniciranje, so nam odgovorili, da je iz zemljevida lokacij NLB bankomatov razvidno, da ima banka v Murski Soboti kar 18 bankomatov. "Konkretno na Slovenski ulici imamo dva bankomata, pri čemer bi eden od njiju - glede na število opravljenih transakcij - lahko bil dosti bolj koriščen oziroma obiskan. Dodatno so v bližnji okolici še naslednji bankomati: Tuš Lendavska, Mercator Trstenjakova," so zapisali. NLB zaenkrat tako ne načrtuje postavitve dodatnih bankomatov. So pa še spomnili, da lahko stranke na bankomatih poleg dviga denarja in vpogleda v stanje na računu, enostavno plačajo tudi položnice. Pripišimo še, da je eden bankomat na Slovenski ulici pri Blagovnici, drugi pa na naslovu Slovenska ulica 2 (Trezor Pomurje). 

2ab8e05e3124bcb5e9fdc62041365243
Nataša Juhnov
NLB ima v Murski Soboti 18 bankomatov.

Nova KBM pa pojasnjuje, da strankam v Murski Soboti zagotavljajo opravljanje bančnih storitev na treh bankomatih. "Verjamemo, da so bankomati na obiskanih točkah v mestu, pri čemer je eden na voljo v središču mesta, dva pa ob večjih trgovinah oziroma nakupovalnem središču. Lokacije bankomatov so skrbno izbrane, prav tako spremljamo obiskanost bankomatov ter tem podatkom prilagajamo naše poslovne odločitve," so odgovorili.

Necenzurirano prenos
/
Nova KBM v Murski Soboti zagotavlja tri bankomate.

nlb nova-kbm murska-sobota bankomati
Kaj zdaj berejo drugi