vestnik

Brezplačni prevozi za starejše tudi v Črenšovcih

M. H., 16. 11. 2021
Nataša Juhnov
Občina Ćrenšovci.
Aktualno

Občina Črenšovci se je odločila, da bo sama organizirala storitev brezplačnih prevozov za občane, stare nad 65 let, ki sami ne vozijo, nimajo sorodnikov, ki bi jim lahko pri tem pomagali, in imajo majhne prihodke.

»Da nekateri naši občani in občanke potrebujejo takšno pomoč, sem se lahko prepričala tudi sama in mislim, da je dolžnost lokalne skupnosti, da jim pomaga,« pravi županja Vera Markoja.



Za sodelovanje v katerem od projektov brezplačnih prevozov, ki že potekajo v več občinah po Sloveniji, se niso odločili, ker imajo sami novo osebno vozilo, ki ga bodo lahko uporabljali tako za potrebe režijskega obrata kot za prevoze občanov. Prav tako imajo že tri prostovoljce, ki so pripravljeni prevoze izvajati, k sodelovanju pa vabijo še druge.
Prevozi bodo omejeni na območje črenšovske občine, razen kadar bodo uporabniki potrebovali zdravstvene storitve, ki se izvajajo v sosednjih občinah ali v murskosoboški.

6ccef965032df44056f9716397c3da5a
Ines Baler
»Da nekateri naši občani in občanke potrebujejo takšno pomoč, sem se lahko prepričala tudi sama in mislim, da je dolžnost lokalne skupnosti, da jim pomaga,« pravi županja Vera Markoja.

Storitev je prednostno namenjena za vožnje do zdravstvene postaje in lekarne v Črenšovcih in do drugih zdravstvenih ustanov, nato pa še do javnih ustanov v občini in sosednjih občinah, kot so občinska uprava, upravna enota, banka, pošta in drugo. Niso pa namenjeni nepokretnim in hudo bolnim osebam, za katere je zagotovljena nujna medicinska pomoč na domu oziroma nujni reševalni prevoz. Prevoze bodo prostovoljci opravljali od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro, potrebo po storitvi pa morajo uporabniki prijaviti občini po telefonu tri dni prej.

brezplačni-prevozi-za-starejše črenšovci