vestnik

Brezplačno učenje angleščine za starejše odrasle, zaposlene v turizmu

Vida Toš, 19. 6. 2018
Osebni Arhiv
Breda Dular.
Aktualno

Breda Dular iz Šalovec je ena od izvajalk evropskega projekta Erazmus+ KA2 TourENG, ki lahko pomaga k boljši rabi angleškega jezika turističnih delavcev.

“Ideja tega projekta, ki se imenuje TourENG in ima tudi spletno stran ter facebook stran s tem naslovom je, da bomo na to spletno platformo, ki že obstaja nalagali filmčke. Z njim se zaposleni odrasli - torej tisti starejši odrasli, zaposleni v turizmu in v katere nobeden ne vlaga - učili angleščine,” pravi Breda Dular.



Breda je turistična vodička in samostojna podjetnica, ki pa še vedno ne more brez - turizma, saj ima svoje podjetje z imenom "Svet je lep", svojo spletno stran pa je poimenovala Naravni turizem: “Filmčki bodo prikazovali neko situacijo v turizmu, ob tem pa bodo tudi zabavne interaktivne igrice. Cilj vsega pa ni le učenje jezika, ampak tudi učenje uporabe pametnih telefonov.”
Problem starejših odraslih je namreč, meni Breda, da povečini nimajo toliko volje naučiti se uporabljati moderne tehnologije. Omenjen projekt pa bi svojo ciljno skupino naučil ne le boljše komunikacije v angleškem jeziku in uporabe novih tehnologij, ampak tudi samoiniciativnosti: “Ker morajo sami priti na spletno stran, vpisati geslo, pogledati filmček in potem še rešiti kak zabaven kviz ali nalogo.” Tudi filmčki, pravi Breda, ne bi bili posneti strašno resno, ampak zabavno in sproščeno.
Breda Dular je ena od izvajalk projekta iz Slovenije, poleg nas pa so v projektu še štiri države: Portugalska, Nemčija, Turčija in Romunija: “Vsak ima svojo zadolžitev; jaz recimo pišem tekste, Portugalci bodo posneli, Nemci imajo spet svojo nalogo. Skratka - vsak doda nekaj svojega.” Projekt se bo zaključil konec leta 2019.
Več pa v tiskani verziji Vestnika.

Pixabay
Naravni turizem.
Breda Dular TourENG erasmus+KA2