vestnik

Čaka nas nevihtno popoldne

STA, Vestnik, 14. 6. 2020
Profimedia
V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji.
Aktualno

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne so bile krajevne plohe in nevihte predvsem v južni Sloveniji, sredi dneva in popoldne pa so napovedane tudi drugod. Nekatere bodo lahko močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Predvsem na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju naj bi bila povišana verjetnost za nastanek posameznih močnejših neviht z nalivi in točo, ki pa naj ne bi dosegle večjih dimenzij. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje nevihtnih oblakov razmeroma počasno, kar bo lokalno lahko privedlo do hitrega porasta in poplavljanja hudourniških vodotokov.
Ponoči bo oblačno, občasno bo še deževalo, predvsem na Primorskem bodo tudi krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.Obeti: V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. Tudi v sredo bo še prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami.

Vremenska slika

Nad vzhodno Evropo in Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Od zahoda se nam bliža višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki se bo s svojim središčem južno od nas pomikalo proti vzhodu.

Napoved za sosednje pokrajine: Pooblačilo se bo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. V ponedeljek bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma nevihtami.

Biovreme: Danes in v ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.