vestnik

Cankovski pohodniki uspešno prehodili 175 kilometrov

I.B., 29. 8. 2022
Arhiv društva
pohod prijateljstva, šmarješke toplice
Aktualno

Enajst pohodnikov se je v četrtek izpred občinske zgradbe v Občini Cankova podalo na 175 kilometrov dolg pohod prijateljstva.

Pohod, ki ga je pripravilo Športno društvo Genau, je letos potekal devetič med pobratenima občinama Cankova in Šmarješke Toplice. Udeleženci so pot prehodili v štirih etapah, kot je dejal Valentin Trajbar, pa je bil letošnji pohod eden težjih. Temperatura se je vseskozi gibala okoli 30 stopinj Celzija, obenem pa so se soočali z visoko zračno vlago. Jih pa to ni oviralo in v nedeljo so opravili z zadnjo, najkrajšo etapo. 

pohod-prijateljstva, šmarješke-toplice
Arhiv društva
pohod prijateljstva, šmarješke toplice

Domačini so jih sprejeli v Šmarjeti in jim pripravili prisrčen sprejem. Pozdravila jih je pihalna godba ter oba župana, cankovski Danilo Kacijan in župan Občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar. Trajbar je še poudaril, da na vsakem pohodu plapolajo tudi državna in obe občinski zastavi. 

Deveti pohod prijateljstva je imel tudi dobrodelno noto. Zbirala so se sredstva za dokončanje izgradnje vrtca na Cankovi. Donacije se sicer še zbirajo in jih lahko nakažete na Športno društvo Genau; Cankova 67B, 9261 Cankova; TRR: SI56 6100 0001  9362  711; namen: pohod prijateljstva 2022. 

Udeleženci pohoda so po koncu letošnje izvedbe misli že usmerili v jubilejni, deseti pohod, ki bo potekal iz Šmarjeških Toplic proti Cankovi. 

športno-društvo-genau pohod-prijateljstva cankova šmarješke-toplice