vestnik

(Miha Zadravec) Če ne treniraš hokeja na travi, nisi pravi Lipovčan

Marina Vrbnjak, 20. 2. 2021
Marina Vrbnjak
Miha Zadravec
Aktualno

Plaketo Leona Štuklja za vidnejše športne dosežke, eno izmed nagrad, ki jih podeljuje Univerza v Mariboru, je za leto 2020 prejel Lipovčan Miha Zadravec.

Triindvajsetletnega absolventa fakultete za zdravstvene vede je plaketa presenetila. »Te nagrade nisem pričakoval. S tem so me postavili ob bok marsikateremu znanemu športniku, kot so Peter Prevc, Filip Flisar in drugi,« pove skromno.

Ponosen na klub 

Zadnje tri mesece večji del časa preživi v Mariboru, kjer poleg izpolnjevanja študijskih obveznosti pomaga še na covidnem oddelku tamkajšnje bolnišnice. »Ljudem rad pomagam, zanima me predvsem nujna medicinska pomoč. Na tem področju bi se tudi rad zaposlil,« pojasni svojo življenjsko izbiro. Ob študiju je ostal aktiven športnik, to pa mu je pomagalo, da so ga na univerzi nagradili.

miha-zadravec, plaketa-leona-štuklja
Marina Vrbnjak
Miha Zadravec

Kot pove, se je s športom začel intenzivneje ukvarjati pri devetih letih, treniral je odbojko v Murski Soboti. Dve leti kasneje jo je zamenjal za hokej na travi, šport, po katerem je njegova vas Lipovci najbolj prepoznavna v Sloveniji. »Pri nas pravijo, da če ne treniraš hokeja na travi, nisi pravi Lipovčan,« poudari. Trenutno treningi zaradi epidemije mirujejo, drugače pa potekajo tri- do štirikrat na teden. »Ponosen sem na naš klub,« pove in doda, da ga žalosti le, da šport ni bolj prepoznaven in medijsko odmeven. Hokejski klub Lipovci na raznih tekmovanjih, tudi na državnem nivoju, že več let dosega prva mesta in velja za rekorderja po naslovih državnega prvaka. Vsako leto sodeluje tudi na evropskem prvenstvu tako v dvoranski različici hokeja na travi kot tudi na prostem. »Na evropskem nivoju dosegamo nadpovprečne rezultate glede na velikost in finančno stanje kluba. Trenutno smo v Evropi med 24 najboljšimi klubi,« poudari.

miha-zadravec, plaketa-leona-štuklja
Marina Vrbnjak
Miha Zadravec rad pomaga ljudem, predvsem ga zanima nujna medicinska pomoč.

Pohvalijo se lahko s prestižno nagrado v evropskem razredu Challenge III, kjer so kot ekipa postali prvaki in tako napredovali v višji razred. »To je bilo leta 2017. Bil sem najmlajši udeleženec tekmovanja, izbran pa sem bil tudi za najboljšega vratarja,« pove. Istega leta so postali državni prvaki, leto kasneje pa na domačem igrišču v Lipovcih gostili evropsko prvenstvo višjega ranga, kjer so dosegli drugo mesto, s svojo igro pa si je priboril tudi nastop za reprezentanco Slovenije. Februarja 2020 se je njihov klub, ki ga sestavljajo le domačini, na Slovaškem uvrstil na drugo mesto, on pa je bil izbran za najboljšega vratarja prvenstva. »Letos bi morali imeti evropsko prvenstvo doma, a verjetno bo zaradi razmer odpadlo. Pa tudi treningov nimamo že več mesecev, kar se pozna v kondiciji,« še doda.

miha-zadravec, plaketa-leona-štuklja
Marina Vrbnjak
Miha Zadravec

Dejaven tudi na fakulteti

Že od prvega letnika študija se vključuje tudi v razne dejavnosti na fakulteti. »Vsako leto pomagam voditi ekipo nujne medicinske pomoči, s katero se udeležujemo tekmovanj in promocij v Mariboru in drugod po Sloveniji,« pove. Vsa leta se je udeleževal tudi raznih športnih tekmovanj v sklopu fakultete, sodeloval je tako v nogometni kot košarkarski ekipi. Letos je bil izvoljen za predsednika letnika. Bodoči diplomirani zdravstvenik prejetje tako pomembnega priznanja šteje za velik uspeh. Plakete sicer ni prejel na slovesnosti, saj te zaradi trenutnih razmer niso izvedli, ampak po pošti, posebno zahvalo pa so mu izrekli tudi na zdravstveni fakulteti. »Priznanje je uspeh zame, predvsem pa pohvala za trud in delo takega moštva, kot je naš hokejski klub. Hvala vsem članom kluba in vsem, ki so me podpirali in verjeli vame,« poudari.

miha-zadravec plaketa-leona-štuklja
Kaj zdaj berejo drugi