vestnik

Cerop pod drobnogledom

T. M., 6. 5. 2019
Majda Horvat
Direktor Ceropa Franc Cipot meni, da je pri poslovanju podjetja vse v redu, če pa bodo ugotovljene kakšne nepravilnosti, jih bodo odpravili, pravi.
Aktualno

Računsko sodišče bo izvedlo revizijo poslovanja javnega podjetja in občin ustanoviteljic pri določanju cen storitev

Računsko sodišče bo izvedlo revizijo v javnem podjetju Center za ravnanje z odpadki Puconci (Cerop) in v občinah ustanoviteljicah, torej v vseh pomurskih občinah. Kot so zapisali v sklepu o izvedbi revizije, ki so ga poslali vsem občinam, bodo v okviru revizije vzeli pod drobnogled poslovanje Ceropa pri oblikovanju cen storitev gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki in poslovanje občin ustanoviteljic pri določanju omenjenih cen v letih 2017 in 2018. Nadalje bo računsko sodišče pregledalo tudi učinkovitost občin ustanoviteljic pri upravljanju in nadzoru nad poslovanjem javnega podjetja Cerop v letih od 2015 do 2018. Izvajanje revizije se bo predvidoma začelo v drugi polovici maja.



Direktor Ceropa Franc Cipot pravi, da po njegovem mnenju pri poslovanju družbe v obdobju in na področju, ki ga zajema revizija, ni bilo nič narobe. »Če bodo pa ugotovljene kakšne nepravilnosti, jih bomo seveda popravili,« pravi Cipot. Svetu ustanoviteljic Ceropa trenutno predseduje župan občine Turnišče Borut Horvat, ki pravi, da se zaenkrat o tem še ni pogovarjal z direktorjem Ceropa. Prav tako je sam prejel zgolj dopis računskega sodišča, v katerem jih obveščajo o začetku revizije. Na občini se predstavniki računskega sodišča še niso oglasili, oziroma jim še niso poslali zahtev za morebitno gradivo, ki bi ga morali na občini pripraviti. Enako so nam potrdili tudi župani nekaterih drugih pomurskih občin. V obdobju, ki ga zajema revizija, je Cerop med drugim vodil gradnjo medgeneracijskega središča Mensana na območju nekdanje Družbene prehrane v Murski Soboti.

Andrej Petelinšek
V drugi polovici maja bo računsko sodišče začelo revizijo poslovanja v javnem podjetju. 
Cerop
Kaj zdaj berejo drugi