vestnik

(COVID v šolah) V Pomurju aktivni primeri ali sum na okužbo v 13 zavodih

Vestnik, 7. 9. 2021
A. Nana Rituper Rodež
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Za nami je nekaj prvih šolskih dni v novem šolskem letu, covid sledilnik pa tudi sedaj objavlja podatke o številu ustanov, ki so v zadnjih sedmih dneh imele kakšno spremembo, ali odsotnost učenca ali zaposlenega zaradi suma na okužbo ali okužbe ali spremenjenega režima šolanja na oddelek.

V torek so v slovenskih vrtcih beležili tri spremembe, v osnovnih šolah 92, v osnovnih šolah s prilagojenih programom štiri, v srednjih šolah 100, v glasbenih šolah dve in v dijaških domovih eno. 

V pomurski regiji so spremembe v 13 zavodih. Ena v Vrtcu Radenci - Radenski mehurčki, in sicer v enoti Grozdek, ter v Vrtcu Lendava (DE I Lendava). Po dve imajo v enoti Gozdiček in enoti Romano, ki spadata pod Vrtec Murska Sobota. 

Prav tako ena sprememba je na Osnovni šoli (OŠ) Bakovci, na njeni podružnici v Dokležovju, na OŠ Gornji Petrovci, OŠ II Murska Sobota in na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Na OŠ Beltinci so taki primeri trije, na OŠ IV Murska Sobota štirje. Pri slednji šoli je bila okužba potrjena pri enem učencu, pri enem od zaposlenih obstaja sum, v karanteni pa je še del učencev iz dveh razredov. 

Na Dvojezični srednji šoli Lendava beležijo eno spremembo, na Gimnaziji Murska Sobota pa dve. 

covid šolstvo aktivni-primeri
Kaj zdaj berejo drugi