vestnik

Črn dan na slovenskih cestah 

AG, 2. 9. 2018
Pgd Gornja Radgona
Oseba je ostala vkleščena v vozilu. 
Aktualno

Na naših cestah so prvo septembrsko nedeljo ugasnila tri življenja – voznik avta, kombija in motorist. 

Že zgodaj zjutraj se je, kot je poročala slovenska tiskovna agencija, na gorenjski avtocesti v smeri Karavank hrvaški voznik kombija pred izvozom Lesce prevrnil na streho. V vozilu je bilo še osem potnikov, po prvih podatkih so vsi državljani Nemčije, ki naj ne bi bili huje poškodovani.Posredovali so gasilci iz Kranja ter Jesenic, ki so kraj zavarovali, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb, s tehničnim posegom rešili preminulo osebo, odklopili akumulator, očistili cesto ter nudili razsvetljavo policiji, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Na isti cesti še dve nesreči

Nekoliko kasneje se je ob 5.20 na avtocesti pri Vrbi zgodila druganesreča, v kateri je slovenski voznik osebnega avtomobila s ceste zapeljal v obcestni jarek, so sporočili iz policijske postaje Kranj. Vnesrečije nastala samo materialna škoda. Ob 8.20 pa se je pred galerijo Moste v smeri Karavank zgodila še tretjaprometnanesreča. Udeleženo je vozilo nemških registrskih oznak z voznico in štirimi potniki. Po prvih podatkih ne gre za hujšonesrečo.Prometna tem delu je oviran.

Na cesti med Razdrtim in Senožečem umrl 21-letnik

Prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila tudi na cesti med Razdrtim in Senožečami. Koprski policisti so sporočili, da so bili o njej obveščeni ob 8.24. "21-letni domačin je z osebnim avtomobilom zapeljal z ovinka, peljal približno 200 metrov po brežini, zatem pa se je prevrnil. Umrl je na kraju, zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo," so zapisali na PU Koper.

Pri odcepu za Merče v nesreči umrl 34-letni motorist

Nekaj pred 13. uro se je zgodila še tretja smrtna prometna nesreča. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je 34-letni motorist iz okolice Ajdovščine na cesti od Sežane proti Divači pri odcepu za Merče v ovinku zdrsnil s ceste in trčil v kamnit zid. Na kraju so ga reševalci oživljali, vendar neuspešno. Zdravnik je potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo.

Zaposleni tudi pomurski gasilci

Polne roke dela so imeli tudi pomurski gasilci. Gornjeradgonski so na pomoč priskočilivozniku osebnega vozila, ki je zapeljal v obcestni jarek in obstal na desnem boku. Pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Skupaj z mariborskimi kolegi so udeležence rešili.


O nesreči, v kateri so posredovali ljutomerski gasilci, pa smo pisali na spodnji povezavi:
https://www.vestnik.si/pocilo-na-pomurski-avtocesti-oseba-v-bolnisnici-6556988

prometne nesreče smrtne žrtve ceste