vestnik

CSD Pomurje: Kandidati se bodo predstavili 5. septembra

Majda Horvat, 31. 8. 2019
Aleš Cipot
Stanislava Perčič je vse kandidate, ki izpolnjujejo razpisane pogoje, povabila na razgovor, ki bo 5. septembra.
Aktualno

Pred imenovanjem bo svet zavoda pridobil mnenje ministrice o izbranem kandidatu ali kandidatki

Kot smo že poročali, je na razpis za prosto mesto direktorja CSD Pomurje prispelo sedem vlog. Svet zavoda CSD, ki ga vodi Stanislava Perčič, je vloge odprl v drugi polovici julija in ugotovil, da šest prijavljenih izpolnjuje razpisne pogoje, ter napovedal, da bodo te povabili na predstavitveni pogovor.

Vsi kandidati, ki so poslali popolne vloge in izpolnjujejo razpisne pogoje, so že prejeli vabilo na razgovor in predstavitev vizije, je povedala Perčičeva, to pa bodo opravili na seji sveta zavoda CSD Pomurje, ki bo 5. septembra. Po končanih pogovorih bo svet sprejel sklep o izbiri ustreznega kandidata oziroma kandidatke za direktorja. Pred sklepom o imenovanju za mandat petih let pa si bo glede kandidata oziroma kandidatke svet pridobil še soglasje ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenije Klampfer. Sklep o imenovanju bo torej svet sprejel šele po prejemu soglasja ministrice.

Kot smo že poročali, so vloge neuradno oddali štirje zaposleni na CSD Pomurje: Sandra Fekonja (enota Ljutomer), Carmen Šeruga (enota Gornja Radgona), Nataša Meolic (sedanja v. d. direktorja CSD Pomurje) in Danijela Cug (enota Murska Sobota), zunanja kandidata pa sta Darko Krajnc, strokovni vodja Hiše Sadeži družbe Murska Sobota, in Tadeja Pitz Prasl, strokovna vodja Doma Danijela Halasa Velika Polana. Andrej Kociper naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev, saj nima opravljenega strokovnega izpita s področja socialnega varstva.

csd-pomurje Vestnik