vestnik

(FOTO in VIDEO) Dan mladih v Beltincih

A.N.R.R., 26. 9. 2022
Boštjan Rous
Dan mladih v beltinskem parku. .
Aktualno

V beltinskem parku so v petek popoldan pripravili Dan mladih, na katerem so se zbrali mladi iz vseh koncev Pomurja. Pomerili so se v različnih športnih, zabavnih in miselnih igrah, namen dogodka pa je bil druženje in povezovanje mladih, ki so bili v minulem obdobju zaradi epidemije še posebno prikrajšani za tovrstne aktivnosti. Kaj vse so počeli?

Želeli smo si, da tudi v Beltincih pripravimo nekaj za mlade, zato smo se lotili organizacije tega dogodka, so povedale Katjuša Peterka, Neja Tušak, Viktorija Hartman Adjei in Elizabeth Adjei, ki so se pri izvedbi še posebno angažirale in si zamislile različne igre in aktivnosti. 

dan-mladih-beltinci, mladi, zabavne-igre
Boštjan Rous
Dan mladih v beltinskem parku. .

Igre, v katerih so se pomerile mešane ekipe s štirimi tekmovalci so potekale v dveh sklopih. V prvem delu je bil kviz na temo športa in poznavanje Beltinec, drugi del, ker je dogodek sovpadal z Dnevom slovenskega športa, pa je bil bolj športno obarvan. V različnih igrah je bilo potrebno pokazati kar nekaj spretnost, iznajdljivosti in urnosti, med drugim so ličkali koruzo, se prevažali s samokolnico in podobno. Celo mladi beltinski nogometaši so se na ta dan odpovedali svojemu treningu in se pridružili zabavni tekmi. Pri tem pa ni bilo pomembno, kdo je zmagal ali kdo je bil najboljši, pomembno je bilo, kako fino se ob tem imajo. 

dan-mladih-beltinci, mladi, zabavne-igre
Boštjan Rous
Dan mladih v beltinskem parku. .

Ob tej priložnosti so se predstavile še različne organizacije, prekmurski in prleški študentski klubi, študentski servisi, policija in drugi. Na glasbenem odru pa so nastopili tudi mladi glasbeniki, raper Rking iz Lipovec in skupina Vajb, ki so zapeli nekaj znanih komadov in predstavili še svoje lastne.

Na prireditvi so pekli tudi langaše in palačinke, mladi prostovoljci pa so spekli 400 porcij palačink ali 2400 mini palačink, kar je prav tako poseben dosežek.

dan-mladih-beltinci, mladi, zabavne-igre
Boštjan Rous
Dan mladih v beltinskem parku. .

Zbralo se je več kot sto mladih, kar je za prvič spodbudno. Kot je povedala Katjuša Peterka, pa si želijo, da bi bile podobne igre tudi prihodnje leto, predvsem pa, da se zbere čim več mladih iz različnih koncev in krajev, ki raje dan preživijo in se družijo z vrstniki v naravi kot na spletu in doma za svojimi računalniki. Prireditev je pripravila Občina Beltinci v sodelovanju s Komuno Beltinci, Javnim zavodom za turizem, kulturo in šport Beltinci, NK Aluvar Gančani in Nogometno šola Aluvar Beltinci.

dan-mladih beltinci dan-mladih-beltinci mladi