vestnik

Danes in jutri napovedana visoka toplotna obremenitev

Vestnik.si, STA, 3. 7. 2022
dreamstime
Za danes in jutri je napovedana velika toplotna obremenitev.
Aktualno

Agencija Republike Slovenije za okolje za danes in ponedeljek po nižinah sredi dneva in popoldne napoveduje veliko toplotno obremenitev.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes popoldne pretežno jasno. Temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija, na Goriškem in v Vipavski dolini do 36 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo sončno in vroče. Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem pa zahodnik. Pozno popoldne ali zvečer bodo na severu nastale prve nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19 stopinj Celzija, ob morju okoli 23 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. V noči na torek se bodo nevihte širile nad ostalo Slovenijo, še napovedujejo. 

Kot smo že poročali, je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje s petkom za celotno državo razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. V naravnem okolju je prepovedano kuriti, požigati in uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

vreme opozorilo
Kaj zdaj berejo drugi