vestnik

Predsednica sveta zavoda SBMS postala Suzana Šuklar

Vestnik, 4. 2. 2021
Nataša Juhnov
Splošna bolnišnica Murska Sobota.
Aktualno

Novi člani so bili imenovali minuli četrtek, teden dni pozneje so se sešli na konstitutivni seji.

Poročali smo že, da je vlada minuli teden razrešila člane sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota in imenovala nove predstavnike. Ta poteza je povezana s postopkom izbire novega direktorja. Na novo imenovani člani so se v četrtek sestali na konstitutivni seji. Spomnimo, da so novi člani sveta zavoda Hermina Vrbanjšak, Suzana Šuklar, Mitja Perš, Stanislav Sobočan in dr. Mitja Slavinec. Vlada jim je podelila mandat do 21. septembra 2021. Poleg omenjenih so v svetu zavoda še Miran Forjanič, predstavnik lokalne skupnosti (imenuje ga Mestna občina Murska Sobota), Tatjana Kolenc, ki zastopa zdravstveno zavarovalnico, ter Nataša Kreft in Marjan Žekš, ki sta predstavnika zaposlenih.

Na seji je bila za novo predsednico izvoljena Suzana Šuklar, sicer zaposlena v ZD Murska Sobota, za podpredsednika pa Miran Forjanič. Šuklarjeva je doktorica znanosti menedžmenta kakovosti, zadnja leta je uvajala sistem kakovosti v ZD Murska Sobota in bila skrbnica sistema. Iz SBMS še sporočajo, da je tudi zunanja sodelavka Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje, zadnjih pet leta pa se ukvarja s presojanjem sistemov kakovosti po mednarodnih standardih ISO 9001 in EN 15224.

Iz SBMS so še sporočili, da je svet zavoda potrdil komisijo za izbiro direktorja bolnišnice. Rok za prijavo pa je 8. februar. 

sbms konstitutivna-seja