vestnik

(RAZISKAVA) Kakšne izkušnje imate v specialističnih ambulantah?

STA, 26. 9. 2022
Nataša Juhnov
Kakšno izkušnjo ste imeli v specialistični ambulanti?
Aktualno

Danes se začenja nacionalna raziskava PREMS 2022 - Moja izkušnja, naše zdravstvo o izkušnji bolnikov z obravnavo v specialistični ambulanti za izbrane zdravstvene dejavnosti v zdravstvenih domovih, splošnih bolnišnicah, univerzitetnih kliničnih centrih ter pri zdravnikih s koncesijo, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Raziskavo bodo izvajali v specialističnih ambulantah za nevrologijo in nevrokirurgijo, kardiologijo, oftalmologijo, ginekologijo in porodništvo, ortopedijo ter onkologijo z radioterapijo.

V raziskavi lahko sodelujejo vsi bolniki, ki v času raziskave obiščejo zdravnika specialista z enega od prej naštetih področij zdravstvenih dejavnosti in prejmejo pisemsko ovojnico z vabilom za sodelovanje. Vsi bolniki, ki prejmejo vabilo in podrobna navodila za sodelovanje v raziskavi PREMS, lahko izpolnijo spletno ali papirno verzijo vprašalnika.

Sodelujoči izvajalci bodo prejeli svoje rezultate v obliki dvostranskega povzetka ključnih kazalnikov ter izpise odgovorov bolnikov na vprašanja odprtega tipa.

Anonimna raziskava bo potekala do 11. novembra.

bolniki bolnišnica zdravstvo raziskava