vestnik

Direktor soboške bolnišnice bo Grabar

Majda Horvat, 23. 2. 2021
Arhiv bolnišnice
Daniel Grabar.
Aktualno

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je odločil o novem direktorju bolnišnice. Soglasno je bil potrjen Daniel Grabar. Pred nastopom mandata ga mora potrditi še vlada.

Na razpis za mesto direktorja sta prispeli dve vlogi, oddala pa sta ju Daniel Grabar, zdajšnji  strokovni direktor bolnišnice, in Satar Baghrizabehi, predstojnik Očesnega oddelka v murskosoboški bolnišnici. Zdajšnjemu direktorju Bojanu Korošcu se  mandat izteče  konec aprila in se na razpis ni prijavil, ker odhaja v pokoj.

Predsednica sveta zavoda Suzana Šuklar je po koncu seje povedala, da je člane prepričala Grabarjeva vizija razvoja bolnišnice in njegovo dosedanje delo na funkciji strokovnega direktorja. Novoizvoljeni direktor pa je dejal, da trenutni čas zahteva veliko energije in zavzetosti, sploh pri vodenju bolnišnice. Želi si, da bolnišnica še naprej ostane zgled marsikomu drugemu, da intenzivirajo delo in da bodo kos vsem izzivom. "Z 21 leti vodenja strokovnega dela v bolnišnici dobro poznam bolnišnico, vem, kaj zmoremo in lahko naredimo, tudi vse slabosti, tako da je to ena od prednosti, seveda pa so izzivi vsak dan novi in jim moramo biti kos,« tako Grabar. Pričakuje veliko nalog, ki jih bo treba sproti in zavzeto reševati, prepričan pa je, da bodo z dobro podporo sodelavcev to zmogli, in da bodo dobra in zgledna bolnišnica.

sb-ms direktor imenovanje