vestnik

Dare Vršič: "Ob Mariboru navijam za Muro"

Marko Kovačevič, 30. 7. 2018
Sašo Bizjak
Dare Vršič je vesel, da je Mura, v kateri je nogometno odraščal, spet med prvoligaši.
Aktualno

Nogometaši Maribora po derbiju z Muro nazaj v evropske kvalifikacije

Skoraj polna tribuna za goste, glasni navijači, izenačen boj na igrišču. Nogometaši Mure so se po petih letih vrnili v Ljudski vrt in v Prekmurje odnesli točko za remi brez golov. "Za nas je to bila izjemno težka tekma. V Maribor smo prišli s ciljem. Izpolnili smo ga. Zaslužili smo si to točko," je bil z izkupičkom v drugem krogu zadovoljen napadalni vezist črno-belih Luka Bobičanec.


V prejšnji sezoni je bil 25-letnik iz Čakovca s 15 goli ob Roku Sirku najboljši strelec Mure v drugi ligi, na prvenec med elito še čaka. Čaka ga tudi Mura, v prvem krogu si je Triglav zabil avtogol, v drugem se mreži nista tresli. A kljub temu ima ekipa Anteja Šimundže na računu dve točki. "Na nas je bil pritisk. Težko je bilo igrati z evropskim Mariborom. So izjemno dobro ekipa. Lahko rečem le, da je na igrišču bilo težko, vzdušje na tribunah pa je bilo veličastno. Na teh prostorih, na Balkanu, se kaj takega redko vidi," je bil Bobičanec zadovoljen s svojim prvim gostovanjem v prvi ligi.


Ne le v Murski Soboti, tudi v Mariboru so veseli, da je Prekmurje spet dobilo prvoligaša. Dare Vršič, član vijoličastih, ki je nogometno zrasel na Fazaneriji, seveda ni izjema. "Tam sem bil od 12. do 18. leta. Ob Mariboru navijam za Muro. Držim pesti, da ji steče in postane pravi nasprotnik," je poudaril Apačan. No, muraši so že na prvem obračunu s favoriziranimi vijoličastimi dokazali, da so dostojen nasprotnik, zadržali so vse napade gostiteljev. "Mura je imela eno res lepo priložnost, v bistvu najlepšo na tekmi, mi smo jih imeli več, vsaj pet, a nismo zadeli. Ni nam steklo, nismo bili pravi. Tako lahko čestitam Muri za točko," je dejal Vršič.

"Lepo je bilo, da nismo slišali le svojih navijačev"

Če so obračuni med Mariborom in Olimpijo največji slovenski derbiji, bi lahko prekmursko-štajerski dvoboji stopili na drugo stopničko. "Ker je bila tribuna za golom kar lepo polna z navijači in gledalci, pristaši tega kluba, lahko rečem, da je to velik derbi. Lepo je bilo igrati. Lepo je bilo, da nismo slišali le svojih navijačev, ampak tudi nasprotnikove. Fajn je," se strinja napadalni vezist Maribora.
Maribor je domačo tekmo odigral dva dni po vrnitvi iz Gruzije. Se je bilo po prvi tekmi drugega predkroga evropske lige proti Čihuri težko pripraviti za ligaški boj? "Verjamem, da je tistim, ki igrajo cele tekme, neverjetno težko. Še posebej v takih pogojih. A na to se je treba navaditi, prilagoditi. Če ne razmišljaš o tem, je lažje. Nekaj najlepšega bi moralo biti, da nimaš težkih treningov, ampak regeneracijo in tekme. Če se v glavi prepričaš, da je to užitek, ne bi smelo biti tako težko," je odgovoril Vršič. Tudi v vremenu ni iskal izgovorov. V poznem nedeljskem popoldnevu se poletna vročina še ni umirila. "V drugem polčasu, ko se je pojavila senca, je bilo veliko lažje. Sonce zna biti težko, ja. A treba se je prilagoditi, odigrati čim boljše," je jasen 33-letnik. Maribor je tudi na peti uradni tekmi v novi sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, a drugič zapored v napadu ni izkoristil priložnosti. Če želi v četrtek s Čihuro opraviti pred podaljški oziroma enajstmetrovkami, bo moral zadeti vsaj enkrat.
Sašo Bizjak
Prekmurski navijači so napolnili severno tribuno Ljudskega vrta.
Dare Vršič NK Maribor NK Mura Luka Bobičanec