vestnik

Darku Tanacku bodo z zbranimi sredstvi omogočili dostojno življenje

I.B., 30. 11. 2021
Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci
62-letniku iz Beznovec bodo uredili bivalne prostore in mu omogočili dostojnejše življenje
Aktualno

62-letniku iz Beznovec bodo uredili bivalne prostore.

Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci je tudi letos pripravila dobrodelno akcijo Pesem za svetli trenutek. Tako kot lani so izvedbo prilagodili aktualnim razmeram, povezanim s koronavirusno boleznijo. Namesto dobrodelnega koncerta prodajajo spominske vstopnice in zbirajo donacije. Pomagali bodo 62-letnemu Darku Tanacku, ki po smrti obeh staršev od leta 1996 sam živi na domačiji v Beznovcih. »Razen denarne socialne pomoči nima nobenih drugih prejemkov. Na domačiji, ki je v zelo slabem stanju, mu bomo usposobili kopalnico s sanitarijami in kuhinjo, ki bo hkrati tudi dnevni in spalni prostor. Z našo skupno pomočjo bomo Darku omogočili toplo prihajajočo zimo in tudi sicer dvignili kakovost življenja,« so v pozivu zapisali organizatorji.

darko-tanacek, beznovci, pesem-za-svetli-trenutek
Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci
Letos je Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci z zbranimi sredstvi pomagala Darku Tanacku iz Beznovec. Uredili mu bodo kopalnico in kuhinjo, ki bo hkrati tudi dnevni in spalni prostor.

Prejeli so le en predlog za pomoč občanom, Tanacka je predlagala Krajevna skupnost Zenkovci, vaški odbor Beznovci. »Prepričan sem, da bi pomoč potrebovalo več oseb, vendar se mi zdi, da zanjo ne upajo prositi,« pravi predsednik zveze društev Uroš Kamenšek. Dodal je, da bo zbiranje sredstev potekalo do prve polovice decembra, odziv že zaznavajo, prav tako so sredstva darovale že nekatere pravne osebe. 

Če želite pomagate tudi vi, lahko denarni prispevek nakažete na račun SI56 0249 6009 0158 604. Odprt je pri Novi ljubljanski banki, pripisati pa morate Darku za dostojnejši jutri. 

pesem-za-svetli-trenutek puconci darko-tanacek
Kaj zdaj berejo drugi