vestnik

Denis Gjerek nasledil Stanislava Wolfa

Vestnik, 26. 11. 2020
M.V.
Nov poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Murska Sobota je Denis Gjerek.
Aktualno

Seja je bila namenjena tudi seznanitvi s trenutnim stanjem razmer v občini.

Na seji Občinskega štaba Civilne zaščite (CZ) je murskosoboški župan Aleksander Jevšek predstavil novega poveljnika CZ Murska Sobota. To je Denis Gjerek, ki je sicer inšpektor, vodja mestnega redarstva. Na tej funkciji bo nasledil dolgoletnega poveljnika Stanislava Wolfa, ki se je letos upokojil. Seja je bila namenjena tudi seznanitvi s trenutnim stanjem glede okužb v občini, sprejetih ukrepih in morebitnih potrebah po dodatni pomoči ali ukrepih za zajezitev širjenja okužb. 

civilna-zaščita, simbol
Nataša Juhnov
Civilna zaščita

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je povedal, da je situacija glede okužb v vseh treh enotah doma pod kontrolo, in da z obstoječim kadrom, kljub velikemu izpadu zaradi bolniških odsotnosti obvladujejo situacijo glede vzpostavitve rdečih con. Ravnateljica Osnovne šole II Murska Sobota Suzana Fartelj je v imenu vseh ravnateljic osnovnih šol v občini povedala, da pouk na daljavo poteka nemoteno, vsaka šola pa zagotavlja topli obrok za tiste učence, ki imajo subvencionirano šolsko prehrano in so potrebo prijavili na šolo. Takšnih učencev je v tem trenutku 240, po potrebi obroke dostavljajo učencem na dom.

IMG_20190904_072527
Marina Vrbnjak
Trenutno v enoti Miške zagotavljajo nujno varstvo za 45 otrok.

Ravnatelj Vrtca Murska Sobota Borut Anželj je prisotne seznanil s tem, da trenutno zagotavljajo nujno varstvo za 45 otrok v enoti Miške, za prihodnji teden pa se, v kolikor se vrtci še me bodo odprli, pojavljajo potrebe za večje število otrok. Direktor JP Komunala Murska Sobota Tomislav Zrinski je govoril o porastu števila umrlih, s čimer se je podaljšala čakalna doba za upepelitev v krematoriju v Mariboru. Povedal je, da so v stalnem kontaktu s Splošno bolnišnico Murska Sobota in bodo skupaj poskrbeli za primerno hranjenje pokojnikov do pokopa v prostorih, ki bodo upoštevali pieteto in spoštovanje do pokojnikov in njihovih svojcev.

maribor, krematorij, pokojniki, kreste, žare
Nataša Juhnov
Direktor JP Komunala Murska Sobota Tomislav Zrinski je govoril o porastu števila umrlih, s čimer se je podaljšala čakalna doba za upepelitev v krematoriju v Mariboru.

Predstavniki humanitarnih organizacij (Škofijska Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica) pa so zagotovili, da razdeljevanje toplih obrokov oziroma paketov s hrano, kakor tudi pomoči prostovoljcev poteka nemoteno. Predstavnik EHO Podpornice je povedal, da je zaznati povečano potrebo po izposoji bolniških postelj, ki jih imajo dovolj na zalogi. Na seji je sodeloval tudi predstojnik Območne enote NIJZ Murska Sobota Martin Ranfl. Dejal je, da so s sodelavci, poleg kontaktiranja COVID pozitivnih oseb, v teh tednih izvajali tudi preventivno cepljenje proti gripi. Predstavnik Splošne bolnišnice Murska Sobota, ožji član COVID štaba Peter Brenčič je predstavil okuženost zaposlenih v bolnišnici, kjer je trenutno skoraj 20% zaposlenih v bolniškem staležu zaradi okužb, od tega 22% nemedicinskega kadra, zato je na pomoč pozval prostovoljce tudi za pomoč v podpornih službah bolnišnice.

Komandir Policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin je pojasnil, da večjih kršitev vladnih odlokov ali večjih množičnih druženj v občini ne zaznavajo. Župan in občinski štab CZ pa sta vnovič pozvala občanke in občane, da dosledno upoštevajo vladne odloke in priporočila stroke, da čim bolj omejimo širjenje okužb in zavarujemo zdravje naših občank in občanov.

MOMS civilna-zaščita poveljnik