vestnik

Derbi začelja 3. SNL med Radgono in Slatino razočaral navijače

Tomo Köleš, 24. 3. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

ŠNK Radgona - Radenska Slatina 0 : 0

Stadion TŠC Trate Gornja Radgona, 200 gledalcev, sodnik: Fridl (Kozje).
Rumeni kartoni: Ž. Kavaš, Klemenčič, Tušak (vsi Radenska Slatina).



Hudomušno bi lahko dejali, da bi si 200 gledalcev zaslužilo, da bi dobili vrnjen denar od vstopnic, in to za nagrado, ker so ob zelo skromni predstavi obeh moštev na mrzlem vetru zdržali do konca tekme. Obema ekipama ne gre očitati želje po zmagi in fizične pripravljenosti, a kar se tehničnega nivoja igre tiče, je po tem srečanju jasno, zakaj sta oba kluba na zadnjem in predzadnjem mestu lestvice, loči pa ju samo točka.
Na celotnem srečanju so navijači, ki sta jih imeli obe moštvi, videli skupno le sedem strelov, od tega so samo trije šli v okvir vrat. Sam začetek sicer ni nakazoval kasnejše slabše predstave. Že v 4. minuti je namreč David Šajnovič z dobrim strelom z daljave ogrel dlani domačega vratarja Dragana Topića. Dve minuti kasneje je izvajal prosti strel, našel Žana Kavaša, ta pa je z glavo streljal mimo vrat. Nato se je igra obeh ekip razpadla, sledile so netočne podaje in številne napake na sredini igrišča. Slatina je imela malce več od igre in skušala bolj domiselno sestaviti napade, a v kazenskem prostoru ni bilo nobene nevarnosti. Radgona je svoj prvi strel na tekmi sprožila šele v 39. minuti, ko je Blaž Drašak zadel zunanji del mreže.


a2bbcc8329efc23e51bf746ca82b3c02
Nataša Juhnov
V prvem delu je Slatina imela malce več od igre, v drugem delu pa je Radgona vzpostavila ravnotežje.

V drugem delu so domači vzpostavili ravnotežje, a imeli le dve resnejši priložnosti. V 71. minuti je po napaki obrambe Slatine pobegnil Mitja Adam in prišel sam z desne strani pred vrata Uroša Hozjana, vendar je ta stekel proti igralcu Radgone in dobro zaprl prostor ter ubranil Adamov strel. V 79. minuti je prosti strel za Radgono izvajal Blaž Lehko, žoga pa je nevarno švignila mimo vrat. Delitev točk je bila najbolj pravična, pred obema trenerjema pa je še veliko dela.


ŠNK Radgona: Topić, Šilec (Sterniša, 63), A. Klobasa, Cvetko (Kolarič, 46), J, Klobasa, T. Klobasa, Adam, Drašak, Uhan (kap.), Kocet, Lehko (Šoštarec, 82). Trener: Jože Sečkar.
Radenska Slatina: Hozjan, Ajlec, Ž. Kavaš, Kaučič (kap.), Turk, D. Kavaš, Madon, Šajnović, Šteiner (Podlesek, 84), Vujisić (Tušak, 73), Klemenčič. Trener: Ervin Vidovič.

8484c858d6c6ffcb77a26be7fc26ba2d
Nataša Juhnov
Gledalci na radgonskem stadionu na mrzlem vetru niso dočakali niti enega zadetka.

nogomet Radgona - Slatina 3. snl vzhod