vestnik

(FOTO) Dijaki spet v šolskih klopeh

A. N. R. R., 8. 3. 2021
Aleš Cipot
Srednješolci spet v šolah
Aktualno

V šole so se včeraj vrnili še dijaki prvih treh letnikov srednjih šol, ki so se od doma izobraževali najdlje, in to od srede oktobra. Niso pa še danes vsi v šoli, ampak le približno polovica, saj se zanje začenja šolanje po modelu C.

dijaki, šole, epidemija, cepljenje
Ludvik Rogan
Dijaki 1., 2. in 3. letnikov se vračajo v šole.

To pomeni, da se bodo dijaki polovice oddelkov en teden še naprej izobraževali doma, druga polovice pa v šoli, naslednji teden pa se zamenjajo. Dijaki četrtih letnikov in nižjega poklicnega izobraževanja pa so se v šole vrnili že prej. V tem tednu se je začelo tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, po zadnjih informacijah najprej za zaposlene, starejše od 50 let.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Veseli smo, da so se s ponedeljkom vrnili v šolo najprej dijaki prvih letnikov, prihodnji teden pa še dijaki 2. in 3. letnikov, s tem da v šolo pridejo ob določenih dnevih tudi dijaki umetniške gimnazije, ko imajo na urniku gledališke in filmske delavnice, nam je povedal Franc Čuš, pomočnik ravnatelja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Pomembno je, da se tudi ti dijaki vrnejo v šole, saj gre za dijake, ki so se v minulem letu in sploh pa v letošnjem šolskem letu najdlje šolali na daljavo. Pouk ne poteka tako, kot smo bili navajeni, ampak z določenimi prilagoditvami in omejitvami.

dijaki, šole, epidemija, cepljenje
Ludvik Rogan
Dijaki 1., 2. in 3. letnikov se vračajo v šole.

Ta teden se pričenja tudi cepljenje za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Do ponedeljka zvečer bodo tudi na GFML imeli seznam vseh, ki se želijo cepiti. Končnega števila vseh zainteresiranih še nimajo, so pa, kot pravijo, zaposleni cepljenju načeloma naklonjeni. Tudi testiranja so se doslej vsi redno udeleževali.

srednješolci, šola, spet-v-šoli, srednja-šola
Aleš Cipot
Srednješolci spet v šolah

Ekonomska šola Murska Sobota

Tudi na Ekonomski Murska Sobota so bili danes veseli, kot bi bil prvi šolski dan, nam je povedal ravnatelj Darko Petrijan. Oddelke in dijake so v šoli razdelili na polovico, tako da so se najprej vrnili vsi 1. letniki ter ostali zaključni letniki, ki bodo v šolskih klopeh preživeli le še kratek čas. V teh dneh pa želijo nadoknaditi zamujeno in dopolniti njihovo znanje. Pri dijakih se čuti navdušenje, da so se vrnili v šolo, hkrati pa so zelo pridni in se strogo držijo navodil in nosijo maske, jih je pohvalil. Povedal je še, da so se zelo dobro odzvali na povabilo za cepljenje. Do zdaj je namero za cepljenje izrazilo 31 zaposlenih od skupno 55, poleg tega jih je nekaj covid-19 že prebolelo.

srednješolci, šola, spet-v-šoli, srednja-šola
Aleš Cipot
Srednješolci spet v šolah

Po priporočilih, ki jih je šolam že pred časom poslal Zavod RS za šolstvo, bodo v srednjih šolah po besedah predsednice Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije Frančiške Al-Mansour prvih 14 dni pri pouku zgolj ponavljali snov, da lahko učitelj ugotovi, koliko znanja so dijaki osvojili na daljavo. V kolikor bodo ugotovili manko, bodo skušali to nadoknaditi, tudi z dodatnimi urami, kjer bo to potrebno.

šola GFML dijaki
Kaj zdaj berejo drugi