vestnik

Dijaki soboške ekonomske šole spet v vrhu

V. T., 12. 3. 2019
Ekonomska šola Ms
Učno podjetje UP Live Life, d. o. o., vse za sprostitev in zabavo, iz Ekonomske šole Murska Sobota, je doseglo drugo mesto na mednarodnem sejmu učnih podjetij v Celju.
Aktualno

Na mednarodnem sejmu učnih podjetij v Celju so dijaki Ekonomske šole iz Murske Sobote s svojim učnim podjetjem UP Live Life d. o. o. dosegli drugo mesto v kategoriji sejemski nastop.

Dijaki 3. c oddelka Ekonomske šole v Murski Soboti so pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar s svojim učnim podjetjem, ki so ga poimenovali "UP Live Life d. o. o, vse za sprostitev in zabavo" na mednarodnem sejmu učnih podjetij v Celju v kategoriji sejemski nastop zasedli drugo mesto. S svojo idejo in nastopom so prepričali štiričlansko komisijo, da jim je podelila srebro.

Poslanstvo podjetja UP Live Life, d. o. o. - so povedali dijaki - je povezati mlade in starejše ter ponuditi zabavo na več različnih načinov. Ljudem nudijo različne aktivnosti, kot so: delavnice o različnih temah, tematska predavanja, gibanje, zabavne izzive, igre in zabavne filme. Konec tedna pa prirejajo razne zabave, njihova glavna atraktivna ponudba pa je "Party bus", ki vozi vsako soboto in ponuja raziskovanje turističnih znamenitosti skupaj z znanim glasbenikom.

Njihova mentorica, Nataša Šiplič Šiftar, je povedala, da je tak sejem odlična priložnost, da dijaki prikažejo svoje delo javnosti: "S tem pa tudi v praksi doživijo svoje prve poslovne izkušnje kot so promocija podjetja, trgovanje, navezovanje poslovnih stikov.Cilji takšnega tekmovanja pa so širjenje in poglabljanje pomena učnih podjetij, odkrivanje in spodbujanje inovativnih dijakov, motivacija za nadaljnje delo in seveda spodbujanje druženja mladih iz različnih šol."

Sejem v Celju je bil že trinajsti po vrsti, na njem pa se je predstavilo 52 učnih podjetij iz Slovenije in tujine - Avstrije, Hrvaške, Srbije, Črne gore in Bolgarije.





Ekonomska šola Murska Sobota sejem učnih podjetij Celje
Kaj zdaj berejo drugi