vestnik

Dijakinja soboške gimnazije prejela Grossmannovo priznanje

M. Ha., 14. 1. 2022
Gimnazija Murska Sobota/FB
Julija Nemec z mentorico Tadejo Filo (levo).
Aktualno

Nagrajena je bila zgodba Ana, ki ljubi Nino avtorice Julije Nemec.

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Univerze v Ljubljani in Društvo slovenskih režiserjev vsako leto razpisujeta natečaj za Grossmannovo priznanje. Na natečaj se lahko prijavijo dijaki vseh slovenskih srednjih šol, ki sodelujejo z izvirnimi sinopsisi oziroma zgodbami za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo na poljubno temo. Letošnje leto je strokovna žirija v sestavi režiserja in scenarista Marka Naberšnika, režiserja Klemna Dvornika, režiserja in scenarista Matjaža Ivanišina in predstavnice študentov AGRFT Kaje Horvat med prejetimi zgodbami izbrala tri najboljše. 
Dobitnica letošnjega Grossmannovega priznanja je med drugim tudi Julija Nemec, dijakinja prvega letnika Gimnazije Murska Sobota, z zgodbo Ana, ki ljubi Nino. 
Zgodba je nastala pod mentorstvom profesorice za slovenščino Tadeje Filo, osrednji temi zgodbe pa sta ljubezen med dvema dekletoma in anoreksija.
Poleg Nemčeve sta priznanje prejela še Vito Kočevar Polak z zgodbo Vrač z Gimnazije Bežigrad in Nika Šmid z zgodbo Kritika: levo od Lidla – agonija z Gimnazije Jožeta Plečnika. Vsi trije bodo prejeli knjižno darilo s filmskega področja ter bodo vabljeni na ogled snemanja študijskega filma študentov AGRFT. 
gimnazija-murska-sobota julija-nemec grossmannovo-priznanje