vestnik

Dirka po Sloveniji: Tatovi ukradli kolo ekipe Bora Hansgrohe, vredno 14 tisoč evrov  

Andrej Bedek, 20. 6. 2018
Nataša Juhnov
Na dirki Po Sloveniji so nepridipravi ukradli vrhunsko kolo ekipi Bora Hansgrohe
Aktualno

Pred tednom dni je v pokrajini ob reki Muri potekala prva etapa kolesarske dirke Po Sloveniji, takrat pa so bili na delu tudi tatovi. Ekipi Bora Hansgrohe, za katero vozita Poljak Rafal Majka in svetovni prvak Slovak Peter Svagan, so namreč pred hotelom v Moravskih Toplicah ukradli vrhunsko dirkalno kolo. Murskosoboški policisti tatvino še preiskujejo.

V nedeljo se je končala 25. kolesarska dirka Po Sloveniji, ki jo je osvojil Primož Roglič, prva etapa pa je potekala pred tednom dni od Lendave in do Murske Sobote. Po finalu s padci je v Murski Soboti sledilo italijansko slavje, televizijska slika je iz Pomurja zaradi prenosa programa Eurosport šla v več kot 100 držav na svetu, svoj lonček spektaklu pa so žal pristavili tudi nepridipravi. S parkirišča hotela Livada v Moravskih Toplicah so namreč ekipi Ekipi Bora Hansgrohe, za katero vozita tudi Poljak Rafal Majka, lanski zmagovalec dirke po Sloveniji, in trikratni svetovni prvak Slovak Peter Svagan, ukradli vrhunsko dirkalno kolo, vredno 14 tisoč evrov.


»Policisti o zadevi zbirajo obvestila. Policijska postaja Murska Sobota obravnava prijavo kaznivega dejanja tatvine kolesa ene izmed ekip, ki je bila udeležena v kolesarski dirki po Sloveniji. Tatvina se je zgodila na parkirišču hotela v Moravskih Toplicah v času, ko je ekipa servisirala in čistila kolesa. Ukradeno je bilo tekmovalno kolo v vrednosti 14.000 evrov,« je kaznivo dejanje potrdila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota (PUMS).


Drugih odklonskih pojavov v času dirke na območju PUMS ni bilo, je še dejala Rauševa. Pri varovanju in urejanju prometa na celotni dirki je bilo udeleženih več sto policistov, za vsako etapo pa je bilo angažiranih tudi 28 policistov/motoristov ter najmanj tri službena vozila s po šestimi policisti. Na prvi etapi so levji delež varovanja imeli seveda policisti PUMS.

dirka po Sloveniji policija tatovi MORAVSKE TOPLICE