vestnik

Do zdaj ena prijava neželenega učinka in smrti, ki sovpada s cepljenjem

STA, Vestnik, 4. 1. 2021
Aleš Cipot
Popoldne je NIJZ sporočil, da so prejeli prijavo neželenega učinka po cepljenju in eno prijavo smrti, ki sovpada s cepljenjem. Obvestili ministrstvo za zdravje, ki bo sklicalo komisijo za cepljenje, da primer podrobno prouči. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so do zdaj prejeli eno prijavo neželenega učinka po cepljenju proti covidu-19 ter eno prijavo smrti, ki časovno sovpada s cepljenjem v enem od domov za starejše. NIJZ je popoldne o tem obvestil ministrstvo za zdravje, ki bo sklicalo komisijo za cepljenje, da primer podrobno prouči, so sporočili.

O ugotovitvah bo ministrstvo za zdravje obvestilo pristojne institucije in javnost, so dodali. Da je ena oseba po cepljenju umrla, je nedavno zaokrožilo na družbenih omrežjih. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je na novinarski konferenci dejala, da o tem nimajo informacij, ter pojasnila, da podatke o stranskih učinkih zbira NIJZ, pri čemer pa se "kakršen koli dogodek, ki je pridružen cepljenju, analizira in ugotavlja, ali je bil dejansko povezan s cepljenjem".

Onkološki inštitut Ljubljana
M24
Na onkološkem inštitutu so v preteklem tednu potrdili 15 okužb s koronavirusom, od tega sedem pri bolnikih in osem pri zaposlenih

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so v preteklem tednu potrdili 15 okužb s koronavirusom, od tega sedem pri bolnikih in osem pri zaposlenih, piše na njihovi spletni strani. Sprejeti so bili vsi ukrepi za zaščito bolnikov in zaposlenih. Zaradi potrjenih več okužb na oddelku H1 velja za ta oddelek poseben režim s poostrenimi varnostnimi ukrepi.

cepljenje koronavirus