vestnik

Dobrota je sirota. Soki se s projektom 20za20 zaradi očitkov umika

I.B., 14. 9. 2019
Arhiva OŠ Križevci In OŠ Veržej
Glasbenik Marko Soršak Soki je z glasbili spet obdaril otroke v Pomurju.
Aktualno

Marko Soršak - Soki, ki je v okviru projekta 20za20 z glasbili obdaril tudi nekaj pomurskih šol, je akcijo zaradi očitkov za nekaj časa prekinil.

Kot je bobnar skupine Elvis Jackson pred dnevi zapisal na svojem Facebook profilu, je projekt začel ljudsko. Pred kratkim pa je prejel klic in na drugi strani slušalke mu glas pove, da je na notnem zvezku naslovna slika simbolizira hudiča. "Moji otroci so kristjani. Kaj želite s tem sporočiti," ga vprašajo. Soki je bil ob tem razočaran in jezen ter zapisal, da se vedno najdejo politični godrnjači, zato bo prenehal z dobrodelnostjo.

Nanj pa so leteli tudi očitki, ko je z glasbili obdaril eno od hrvaških osnovnih šol. Ob tem so se ljudje spraševali, če pri nas ni dovolj šol, če so bile obdarjene že vse in podobno. Kot je za Večer povedal Soki, se je javno odločil spregovoriti še o temni strani dobrodelnosti. "Ne gre za to, da jaz karkoli končujem, ampak opozarjam, da včasih prekipi tudi tistim z najboljšimi nameni," je med drugim dejal in dodal, da se bo umaknil v ozadje, nekaj časa ne bo govoril o projektu in ne bo sprejemal glasbil. 

abfe382aa16a38200fbf05dad4913c53
Marko Soršak Soki
Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici je odslej bogatejša za bobne in akustično kitaro.

Skupno je Soršak obdaril že 120 slovenskih osnovnih šol, med drugim tudi nekaj v Pomurju, in sicer Osnovno šolo (OŠ) III Murska Sobota, OŠ Turnišče, DOŠ I Lendava, OŠ Veržej, OŠ Križevci in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici. 

20za20 marko-soršak-soki dobrodelnost
Kaj zdaj berejo drugi