vestnik

(FOTO) Domača tržnica v Lendavi

Jože Gabor, 25. 1. 2020
Jože Gabor
Domača tržnica v Lendavi
Aktualno

V starem mestnem jedru Lendave, na trgu ob cerkvi svete Katarine, je bila danes tradicionalna sejemska prireditev Domača tržnica.

Sejemski dogodek organizira Zavod za turizem in razvoj Lendava vsako zadnjo soboto v meseca. Na njej turistični ponudniki, kmetje, ljudski obrtniki ter izdelovalci različnih sodobnejših izdelkov predstavljajo in ponujajo svoje izdelke.

lendava, domača-tržnica
Jože Gabor
Domača tržnica v Lendavi

Na voljo so bile tudi domače dobrote, predelani kmečki pridelki in vina iz vinskih kleti bližnje hribovite vinogradniške pokrajine. Ves čas je dišalo tudi po tradicionalni jedi langašu, ki ga pripravljajo in cvrejo pred obiskovalci. Na Domači tržnici so svoje izdelke in pridelke ponujali Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj, predelovalec sadja in zelenjave Boštjan Tadina, posestvo Vidov brejg, Čebelarstvo Časar in drugi.

lendava, domača-tržnica
Jože Gabor
Domača tržnica v Lendavi

S prireditvijo želijo popestriti sobotno dogajanje v središču mesta, pa tudi domačim turističnim ponudnikom in ljudskim obrtnikom pomagati pri trženju njihovih izdelkov. Na sejmu zato ponujajo le kakovostne domače proizvode iz Pomurja.

lendava domača-tržnica
Kaj zdaj berejo drugi