vestnik

Domača tržnica v Lendavi tudi s kulinariko

Jože Gabor, 13. 6. 2020
Jože Gabor
Domača tržnica v Lendavi.
Aktualno

V starem mestnem jedru Lendave so danes organizirali sejemsko prireditev Domača tržnica, ki pa so jo tokrat ob tradicionalni ponudbi na stojnicah dopolnili še s kulinarično ponudbo.

Doslej je Zavod za turizem in razvoj Lendava Domačo tržnico pod kostanji organiziral enkrat mesečno, zadnjo soboto v mesecu. Ker je zadnja dva meseca zaradi koronavirusa ta sejemski dogodek odpadel, so se odločili da bo v juniju in juliju dvakrat mesečno. Naslednja bo 27. junija. Novost je tudi, da poslej ne bo le med 9. in 13. uro, ampak ga bodo podaljšali na pozne popoldanske ure, je povedala Martina Bukovec iz ZTR Lendava.  

Na stojnicah je bila tudi tokrat pestra ponudba kmetijskih pridelkov, predelanega sadje, ročnih izdelkov in domačih dobrot: sezonsko sadje in zelenjava, marmelade, naravna kozmetika, sokovi, med, vina in drugo. Za kulinarično ponudbo in napitke ob njih pa so poskrbela tri društva iz lendavske občine. Turistično društvo Hotiza je pred obiskovalci cvrlo ribe na hotiški način, člani Turistično-kulturnega društvo Radmožanci so pripravljali langaše, člani Turističnega društva Dolina pa so obiskovalcem ponujali perec-kornete. Obiskovalci sejemske prireditve so se lahko posladkali še s sladkim programom z vaflji in sladolednimi rolicami.

Domačo tržnico organizirajo, da bi popestrili sobotno dogajanje v starem mestnem jedru Lendave, ki ga ob slovenskih radi obiščejo tudi turisti in izletniki iz tujine. Pa tudi, da bi podprli lokalne ponudnike, ki na njej lahko ponujajo svoje domače pridelke in izdelke.

lendava domača-tržnica kulinarika