vestnik

Domači judoisti slavili

Miha Šoštarič, 25. 10. 2017
Viktorija Mlinarič
V Ljutomeru je tekmovalo skoraj 130 judoistov iz 22 slovenskih klubov. 
Aktualno

Prleška judo šola Ljutomer je pripravila tradicionalni turnir Prlekija Open, sodelovalo je 129 judoistov iz 22 slovenskih klubov. Tekmovanje v kadetski konkurenci se je tudi uradno štelo za točkovanje Judo zveze Slovenije. Ekipno so slavili Ljutomerčani, drugi so bili Bežigrajčani, tretji pa Lendavčani. Pri mlajših kadetih so zmagali Niki Zmazek, Gabrijel Zadravec in Miha Rudolf iz Partizana Ljutomer ter David Žido iz Murske Sobote, druga pa sta bila Luka Podgorelec iz Kluba borilnih veščin Lendava in Blaž Küplen iz Murske Sobote. Med kadetinjami sta slavili Diana Šterman iz Ljutomera in Tamara Ferencek iz Lendave, druga je bila Evelin Munda iz Partizana Ljutomer.
Med starejšimi dečki so bili najboljši Nejc Škerget, Kai Šterman in Niko Kuzma iz Ljutomera ter Luka Žerdin in Maj Mlinarič iz Lendave. Na drugi mesti sta se uvrstila Nejc Kalamar iz Beltinec in Rok Škerbenta iz Ljutomera. Med starejšimi deklicami sta slavili Zaja Munda iz Ljutomera in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru, druge pa so bile Urška Rižnar, Lara Crnjak in Lana Ivezič iz Ljutomera ter Maša Kulčar iz Lendave.
Na mednarodnem turnirju v judu v Bihaću v Bosni in Hercegovini pa so med 405 judoisti iz sedmih držav tekmovali tudi člani Kluba borilnih veščin Lendava in dobili pet medalj. V kategoriji U10 je zmagala Sara Sep, druga je bila Lana Škraban. V kategoriji U12 je slavila Veronika Horvat, Rok Mujdrica je bil drugi. V kategoriji U14 je bil Nikolas Foschini tretji.
judo MURSKA SOBOTA ljutomer prlekija open
Kaj zdaj berejo drugi