vestnik

(Domovi za starejše) V Ljutomeru okužen zdravstveni delavec, v Kuzmi optimistični v boju z virusom

Vestnik, 25. 10. 2020
Marina Vrbnjak
DSO Ljutomer
Aktualno

Iz Doma starejših občanov (DSO) Ljutomer poročajo o okužbi s koronavirusom, iz Doma Kuzma pa obveščajo, da se okuženi stanovalci dobro počutijo.

Pozitivna na covid-19 je oseba iz zdravstvenega zavoda, ki v DSO Ljutomer izvaja ambulanto družinske medicine, in je v tem tednu delala v omenjeni ambulanti. "V domu smo takoj pristopili k izvajanju vseh preventivnih ukrepov. Tako smo preverili vse tvegane stike naših stanovalcev in za te uvedli ustrezne preventivne ukrepe, kot predvideva naš krizni načrt v teh primerih," so v soboto sporočili iz DSO in dodali, da upajo na dober konec. 

dom-kuzma, kuzma, obiski, gomboc
Damjana Nemeš
Dom Kuzma

Ta teden smo pisali tudi o 34 okužbah v Domu Kuzma. Tam so prvi dnevi boja z virusom za njimi. Pravijo, da ni enostavno, kljub vsemu pa z veseljem sporočajo, da se stanovalci, ki so pozitivni na koronavirus, kot tudi vsi ostali, dobro počutijo in so v dobrih rokah. "Čeprav je življenje v domu spremenilo svoj običajni ritem, verjamemo, da bo vsak novi dan prinesel sonce v naš dom. Ostajamo optimistični, saj vemo, da skupaj zmoremo," so zapisali na svojem Facebook profilu. 

dso ljutomer kuzma okužbe koronavirus