vestnik

Dosor prodali. Kaj sledi? 

Vestnik, 27. 5. 2019
Vida Toš
Aktualno

Radenska občina na dražbi prodala svoj polovični delež družbe Dosor za 1,5 milijona evrov, svoj delež je prodala tudi Heta. 

Na javni dražbi radenske občine je ta za 1,5 milijona evrov prodala svoj 50-odstotni poslovni delež v družbi Dosor. Izklicna cena za prodajano premoženje je sicer znašala 1,2 milijona evrov.
Kot smo neuradno izvedeli, je svoj delež prodala tudi finančna družba Heta Asset Resolution. Tam sicer prodaje še vedno ne komentirajo, a naših informacij niso zanikali. Kupec obeh deležev je tako, po naših informacijah, Senecura, največji zasebni upravitelj domov za starejše v Avstriji, ki je del mednarodne mreže domov za starejše francoskega koncerna Orpea. Ta bo, kot smo že poročali, v Sloveniji gradil mrežo manjših domov za starejše.
Kot nam je potrdil radenski župan Roman Leljak, so bila na dražbi tri podjetja - Deos iz Ljubljane ter avstrijski podjetji Aos in Senecura. "Pogovarjal sem se s predstavniki Senecure in povedali so mi, da nameravajo to dejavnost v Radencih tudi razširiti in verjamem, da bo ta nakup koristen tako za občane kot za podjetje Dosor," je dejal Leljak.

Več pa v tiskani izdaji Vestnika.
Dosor leljak heta
Kaj zdaj berejo drugi