vestnik

Dr. Marija Šantl Letonja zapustila murskosoboško bolnišnico

Majda Horvat, 19. 2. 2019
Natasa Gider
Dolgoletna predstojnica oddelka za radiologijo dr. Marija Šantl Letonja (desno na fotografiji) odhaja z murskosoboške bolnišnice. 
Aktualno

Šantl Letonjeva, predstojnica oddelka za radiologijo, je svoj odhod napovedovala že konec lanskega leta, vendar si je po pogovoru z vodstvom takrat premislila. Zdaj so se dokončno razšli. 

Murskosoboško bolnišnico je z včerajšnjim dnem zapustila dr. Marija Šantl Letonja, vodja oddelka za radiologijo. Strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar je povedal, da so se s Šantl Letonjevo razšli sporazumno in brez nerešenih zadev, ki bi jih morali medsebojno razčiščevati v prihodnje. Vodenje oddelka bo začasno prevzel zdravnik radiolog Aleksander Kisilak, ki bo tudi zadolžen za kadrovsko okrepitev oddelka, saj bo s tem namenom bolnišnica tudi kmalu objavila razpis. Z odhodom Šantl Letonjeve ostajajo na oddelku štirje zdravniki radiologi, ki bodo morali opraviti bistveno več dela, da bolniki ne bi čutili posledic odhoda zdravnice in nasploh pomanjkanja radiologov.



Murskosoboška bolnišnica bi namreč za zdajšnji obseg storitev potrebovala od devet do 11 zdravnikov specialistov radiologije, s tem, da jih je v zadnjih desetih letih po končani specializaciji drugam odšlo kar šest. Pri radiologih je dinamika prehajanja med delodajalciveliko večja kot pri drugih zdravnikih specialistih, saj so zaradi pomanjkanja zelo iskani pri javnih zdravstvenih zavodih, zanje pa se potegujejo tudi zasebniki.
Šantl Letonjeva je svoj odhod z murskosoboške bolnišnice napovedovala že konec lanskega leta, vendar je po pogovoru z vodstvom bolnišnice od tega potem odstopila. Skupaj z njo sta svoj odhod takrat napovedovala še dva zdravnika radiologa, ki sta prav tako ostala, in ostajata še naprej.

Nataša Gider
Štirje radiologi bodo poskušali opraviti povečan obseg delo, tega pa je najmanj za devet zdravnikov. SB Murska Sobota bo zdaj nove radiologe iskala tudi z razpisom.   
sbms dr. šantl letonjeva odhod z delovnega mesta