vestnik

Dragih hišic v Čentibi ne bo

Majda Horvat, 4. 6. 2020
Nataša Juhnov
Kolesarski center v Čentibi bo vendar dobil štiri hišice, ki pa ne bodo narejene samo iz naravnih materialov.
Aktualno

Lendavska občina objavila nov razpis za hišice pri kolesarskem centru Murania v Čentibi. Nič več gline, konopljinega polnila in trstike, ampak zabojniki z leseno oblogo in opečno kritino.

Občina Lendava je objavila nov razpis za postavitev štirih glamping hišic pri kolesarskem centru Murania v Čentibi. Za to potezo se je odločila potem, ko je zavrnila vse ponudbe, ki jih je prejela na prvi razpis objavljen 25. marca. Ponudbene cene so namreč presegale zagotovljena finančna sredstva v občinskem proračunu, so sporočili z občine. Te so znašale, najdražja 452 tisoč evrov in najcenejša 336 tisoč evrov.

čentiba, zavod-za-turizem, murania, glamping
Nataša Juhnov
Hiške bodo stale za objektom (levo na fotografiji), dokončane pa morajo biti do konca julija.

Kot smo že poročali, bo občina hišice postavila v sklopu evropskega in obmejnega projekta Iron Curtain Cycling, ki pa se izteče konec julija letos, zato mora ponudnik, ki bo uspel na tokratnem razpisu, dela dokončati v tem roku. Tokratna razpisna dokumentacija razkriva, da bo to zdaj veliko lažje kot bi bilo po prvem razpisu. Zdaj bodo to enoprostorski objekti modularne oziroma kontejnerske izvedbe, torej iz kovinske konstrukcije z leseno oblogo in z opečno kritino. Po prvih projektih, ki jih je pripravilo podjetje PG Inženiring iz Kuzme, pa naj bi gradili lesene hiške s konopljinim polnilom, glinenim ometom ter kritino iz trstike.

čentiba glamping razpis
Kaj zdaj berejo drugi