vestnik

Drago Farič prvi pomurski tožilec?

A. B., 8. 6. 2018
Nataša Juhnov
Žarko Bejek
Aktualno

Kot edini prijavljeni kandidat bo Farič nasledil Žarka Bejeka, ki se bo po enajstih letih vodenja murskosoboškega tožilstva upokojil.

Višji državni tožilec Žarko Bejek, vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota, se bo z julijem upokojil. Bejek je tukajšnjo tožilstvo vodil od leta 2007, na razpis ministrstva za pravosodje za njegovega naslednika pa se je po podatkih državnotožilskega sveta prijavil le en kandidat, to je bil okrožni državni tožilec Drago Farič.

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.



"Državnotožilski svet bo o dokončnem predlogu ministra za pravosodje za imenovanje vodje navedenega državnega tožilstva odločal na eni izmed prihodnjih sej," so za Vestnik.si odgovorili iz državnotožilskega sveta.

39cf8a6ef5e406ad983c97f2ce00ac26
Arhiv časopisa Vestnik
Drago Farič

Farič je do zdaj vodil gospodarsko-kazenski oddelek na murskosoboškem tožilstvu, na katerem sicer službuje devet tožilcev, na zunanjem oddelku v Ljutomeru pa še en tožilec. Vodjo okrožnega državnega tožilstva imenuje državnotožilski svet na obrazložen predlog ministra za pravosodje po predhodnem mnenju generalnega državnega tožilca, in sicer za dobo šestih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Nataša Juhnov
Murskosoboško tožilstvo bo dobilo novo vodjo. 
MURSKA SOBOTA drago farič žarko bejek vodja