vestnik

Drago Farič: "Treba je biti vztrajen, a tudi zvit"

A. B., 3. 7. 2018
Nataša Juhnov
Drago Farič: "V Pomurju živimo varno."
Aktualno

Vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota je postal Drago Farič. 

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti je s ponedeljkom postal višji državni tožilec Drago Farič. Mandat traja šest let z možnostjo ponovnega imenovanja. Farič je nasledil višjega državnega tožilca Žarka Bejeka, ki je tukajšnjemu tožilstvu načeloval od leta 2007. Farič je do zdaj gospodarsko-kazenski oddelek na murskosoboškem tožilstvu, na katerem sicer službuje osem tožilcev, na zunanjem oddelku v Ljutomeru pa še en tožilec.



Drago Farič je rojen leta 1965 in je leta 1990 končal Pravno fakulteto v Ljubljani. Do februarja 1997 je služboval v bivši Službi družbenega knjigovodstva (SDK), njen naslednik je Ajpes. Nato je bil izbran na razpisu za sodnika na Okrajnem sodišču Murska Sobota. Državni tožilec je postal novembra 2004. "Sedel sem torej že na dveh straneh v sodni dvorani, le na eni še ne."


Morda je tudi zavoljo razgibane poklicne kariere zato jasen - v Pomurju živimo zelo varno. Prvega pomurskega tožilca čudi le, da "skoraj na vsakem koraku poskušamo obiti zakone, medtem ko je v Avstriji in Nemčiji drugače, kjer je recimo greh, če bomo utajili en evro." Rešitev? "To je težava celotne države, treba je spremeniti zavest ljudi. Višje kazni niso rešitev, kajti kljub temu, da smo v preteklosti zelo zaostrili prometno zakonodajo, se vprašajmo, ali smo morda spremenili vozniško kulturo in zmanjšali število prekrškov v cestnem prometu?"

Predstavitev novega vodja murskosoboškega tožilstva in pogovor z njim bosta objavljena v četrtkovem Vestniku.

drago farič tožilstvo MURSKA SOBOTA žarko bejek
Kaj zdaj berejo drugi