vestnik

Dragonsi napovedali pravo invazijo: "Že danes vemo, da bo tribuna premajhna"

Andrej Bedek, 5. 9. 2018
Profimedia
Navijači Olimpije, Green Dragonsi, obljubljajo 15. septembra množični prihod v prekmursko prestolnico. 
Aktualno

Čeprav je srečanje 8. kroga 1. SNL med Muro in Olimpijo v Murski Soboti na sporedu šele 16. septembra, nogometna in navijaška vročica že narašča.

Navijaška skupina ljubljanske Olimpije Green Dragons je na svojem facebook profilu za 16. september napovedala pravo invazijo v Mursko Soboto, obenem pa so upravo Mure pozvali, naj poveča prostor, ki bo na stadionuFazanerijanamenjen njim.


Tako so med drugim zapisali: [INVAZIJA V MURSKO SOBOTO] »Zares lepo je biti del največje navijaške skupine v Sloveniji. Ko 12 dni pred tekmo članstvo že sprašuje, če bo organiziran prevoz, kako je s kartami... Že danes vemo, da bo tribuna, kjer smo bili ponavadi nastanjeni premajhna oz. jo bodo organizatorji v Murski Soboti morali nujno povečati. Sporočamo, da bo gostovanje tudi tokrat organizirano in da se na pot odpravljamo z busi.«


Zadnja tekma med Muro, no, takrat še Muro 05, in Olimpijo se je v Fazaneriji odigrala 13. marca 2013, končala se je z zmago zmajev s 4 : 0, tekmo pa si je ogledalo 500 ljudi. In takrat so bili Green Dragonsi nastanjeni v ograjenem prostoru za gostujoče navijače na tribuni ob kopališču.

Zadnji derbi: Na delu 78 policistov, 30 varnostnikov in 25 rediteljev
Prihod Green Dragonsov in mariborskih Viol pomeni zalogaj tudi za organizatorja tekme in policijo. V Pomurju so bile do vnovičnega napredovanja Mure v 1. SNL najstrožje varovane tekme med nogometaši Mure in Nafte. Marčevska tekma v Murski Soboti je za policijo z vidika varnosti pomenila dogodek srednje velikega tveganja. Srednji nivo varnostnega tveganja na tekmi je med drugim pomenil, da je pri varovanju in morebitnem ukrepanju sodelovala tudi posebna enota policije s 60 policisti, ki so izurjeni za ukrepanje v najbolj kočljivih položajih in zapletih. Na delu je bilo še 18 drugih policistov, nekateri v civilnih oblačilih, Mura je kakor organizatorka srečanja najela 30 varnostnikov, pri varni izvedbi tekme v Fazaneriji pa je klubu pomagalo še 25 rediteljev. Podobne številke lahko pričakujemo tudi na tekmah z Olimpijo in Mariborom, ki bo 30. septembra.


Toda, zmaji, brez skrbi, Mura je že pred vašo prošnjo poskrbela za večji prostor za gostujoče navijače, ki je sicer prav tako na tribuni ob kopališču. To je naredila že pred začetkom sezone 2018/19.


Pa ne le to: na stadionu je klub postoril še marsikaj drugega, tudi denimo postavil stolpe za televizijske kamere.
V sezonah 2011/12 in 2012/13, ko je Mura (05) igrala v 1. SNL, so bile ob marčevski tekmi v Murski Soboti odigrane še tri tekme. In sicer: 5. avgusta 2012, ko je pred 2.500 navijači Olimpija slavila z 2 : 1, ko je za Muro zadel Nusmir Fajić. V sezoni 2011/2012 so Ljubljančani dvakrat gostovali na Fazaneriji. 25. marca 2012 so pred 2.500 gledalci klonili z 1 : 0. Za domače je zadel Fajić.

b121088fd0263d89fda496ba5aa44ff9
Sašo Bizjak
Nusmir Fajić, ko je še igral za Muro, je Olimpiji v treh tekmah, marca 2013 ni več igral za Sobočane, kajti prestopil je v Maribor, zabil tri gole.

11. septembra 2011, torej bo 15. septembra, sedem let od tekme, pa se je tekma med Muro in Olimpijo končala s 4 : 2. Dvoboj si je ogledalo 3.500 obiskovalcev, za Muro je dvakrat zadel, kdo drug kot Fajić, po zadetek pa sta dosegla Leon Horvat in Rajko Rep. Zanimivo: Za Ljubljančane je takrat poraz omilil Apačan Dare Vršič.
Mura je sicer že začela s predprodajo vstopnic za tekme z Rudarjem, Olimpijo in Mariborom.

Nataša Juhnov
Prostor za gostujočo organizirano navijaško skupino je poslej večji, kot je bil nazadnje, ko je Mura igrala v 1. SNL. 
navijači olimpija mura tekma