vestnik

Drama na SP: Slovenci izpadli po trikratnem vodstvu!

Tomo Köleš, 28. 9. 2018
Smz
Aktualno

Kakšna drama v osmini finala SP v malem nogometu na travi v Lizboni: Slovenci so proti favoritom Nemcem trikrat vodili, na koncu pa izpadli s 3 : 4 v sodnikovem dodatku. Tragični junak je bil pomurski vratar Erik Škodnik, ki je branil odlično, na koncu pa naredil katastrofalno napako.

Nemci so skušali napadati, Slovenci pa so igrali zelo čvrsto v obrambi in prežli na protinapade. Enega od njih je v 12. minuti s strelom skozi vratarjeve noge zaključil Pomurec Štefan Horvat (ŠD Borejci) - 1 : 0. Za Nemce je izenačil Niklas Kühle v 15. minuti z diagonalnim strelom - 1 : 1. Slovenijo je znova v vodstvo z evrogolom v 19. minuti povedel kapetan Boštjan Preskar - 2 : 1. To je bil izid prvega polčasa.


Kmalu po začetku drugega dela je v 22. minuti s strelom s peto od blizu izenačil Michael Fricke - 2 : 2. A Slovenci so še z eno "bombo" od daleč spet prišli v vodstvo - v 30. minuti je bil strelec Matic Bertoncelj - 3 : 2. A Nemci se v svojem stilu niso dali in v 36. minuti je s svojim drugim zadetkom po strelu iz daljave znova izenačil Fricke - 3 : 3.


Nato pa tragedija v prvi minuti sodnikovega dodatka: po prostem streluje iz mrtvega kota streljal Jerome Assauer, slovenskemu vratarju Eriku Škodniku (Mister Baby Gederovci), ki je celo tekmo branil odlično, pa je žoga skozi roke ušla v mrežo - 3 : 4. In Nemci so se srečno uvrstili v četrtfinale, Slovenci pa popadali po tleh, kajti skozi celo srečanje so zares pustili srce na igrišču.

173198987161107d837de16d7aecc02e
Smz
Erik Škodnik je bil tragični junak tekme.

mali nogomet svetovno prvenstvo slovenija nemčija