vestnik

Družba Regal trgovina v prevzem dveh Panvitinih družb

Vestnik, STA, 7. 6. 2021
Jure Zauneker
Družba Regal trgovina prezvema dve Panvitini družbi.
Aktualno

Murskosoboška družba Regal trgovina je danes objavila namero za prevzem dveh družb iz skupine Panvita, in sicer Panvita ter Panvita mesnine. Ponudbo za odkup vseh delnic namerava objaviti najpozneje v 30 dneh.

Panvita je obvladujoča družba skupine, v katero je povezanih več družb, ki se smiselno nadgrajujejo ter tvorijo primarni del verige proizvodnje hrane. Skupina Panvita mesnine, ki povezuje tri družbe, pa se ukvarja s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov. Pod okriljem krovne blagovne znamke Skupina Panvita sicer deluje še tretja dejavnost, to je energetika.

Panvita je izdajatelj 229.261 navadnih imenskih delnic z nominalno vrednostjo delnice 42 evrov, ki so izdane v nematerializirani obliki in vpisane v centralnem registru vrednostnih papirjev pri KDD. Z njimi se trguje na organiziranem trgu vrednostnih papirjev. Panvita mesnine pa je izdajatelj 229.261 navadnih imenskih delnic z nominalno vrednostjo delnice 10 evrov.
O prevzemnih namerah je Regal že obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo RS za varstvo konkurence, upravo družbe in predstavnike delavcev. Najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 namerava objaviti še prevzemno ponudbo. Aktivnosti vodi borznoposredniška hiša Ilirika.

podjetja prevzem
Kaj zdaj berejo drugi