vestnik

Državno prvenstvo: Bodončanke tretje v državi

ABE, 24. 9. 2018
Pgd Bodonci
Gasilke iz Bodonec so tretje v državi.
Aktualno

Na sejmu Sobra je potekalo tudi državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Gasilke iz Bodonec so v kategoriji članic zasedle tretje mesto.

Skoraj 5000 slovenskih gasilcev iz 500 gasilskih društev se je konec tedna na sejmu Sobra v Gornji Radgoni udeležilo državnega prvenstva v taktični mokri vaji za memorial Matevža Haceta. Prvenstva so se udeležile pomurske gasilske ekipe. Največ uspeha so požele gasilke iz Bodonec, ki so se v kategoriji članice A uvrstile na tretje mesto v državi. Črenšovčanke so bile 26., ekipa iz Pristave pa 32. Državne prvakinje so postale gasilke Krka Novo mesto, druge so bile gasilke PGD Semič.


V kategoriji člani A so tekmovale štiri pomurske ekipe: Šratovci so zasedli 19. mesto, Sveti Jurij je bil 36., Murska Sobota 41. in Črenšovci 44. Najhitrejša pomurska ekipa v kategoriji člani B so bili Šratovci (11. mesto), nato Sveti Jurij (20) in Motovilci (41). Med pomurskimi članicami B so bile najboljše gasilke iz Pristave, ki so se uvrstile na 16. mesto, gasilke iz Črenšovec so bile 19. in Bodončanke 34. V kategoriji starejših gasilk so med Pomurkami bile najvišje uvrščene gasilke iz Spodnjih Ivanjcev (21. mesto), PGD Lutverci pa niso končali tekmovanja. Med starejšimi gasilci so bili gasilci PGD Radenci-Boračeva uvrščeni na 33. mesto, ekipa iz Žižkov pa je bila 48.


»To je bila priložnost, da smo pomurski gasilci in gasilke ponovno dokazali naše znanje na tekmovalnem področju. V pomurski gasilski regiji si moramo še naprej prizadevati za varovanje ugleda gasilske organizacije in spoštovati gasilsko zakonodajo, a kljub vsemu vemo, da smo na temeljih naših predhodnikov ostali največja gasilska regija v državi in postali hkrati tudi najmočnejša. Da to niso prazne besede in obljube, kot jih lahko vsak dan slišimo in občutimo, pomursko gasilstvo vsak dan dokazuje s svojimi dejanji. To pa je pomoč bližnjemu ob naravnih in drugih nesrečah,« je po tekmovanju izjavil Dušan Utroša, gasilski regijski poveljnik za Pomurje.

5e699e33027b0da66d95bc019ed69f0c
Jure Zauneker
Tekmovali so tudi gasilci iz Motovilec.


gasilci matevž hace tekmovanje vaja
Kaj zdaj berejo drugi