vestnik

Naložbe v Odrancih: Dvesto tisoč evrov za cestno infrastrukturo

Majda Horvat, 18. 3. 2023
Majda Horvat
Občina se loteva dograditve Prekmurske hiše, s prizidkom bo hiša primerna za prenočevanje. Foto Majda Horvat
Aktualno

Občina Odranci bo letos gospodarila s približno 1,8 milijona evri, kolikor znašajo odhodki, od tega bo za investicije namenila dobrih 600 tisoč evrov.

Skoraj tretjina tega denarja bo šla za urejanje cestne infrastrukture. »Prav je, da imajo vsi prebivalci v občini urejeno cesto do svojega dvorišča, zato nadaljujemo že začete projekte, nekaj pa smo jih dodali,« je povedala županja Barbara Ferenčak. S preplastitvijo dveh javnih poti nadaljujejo urejanje cestne infrastrukture na Gredicah, asfaltirali in uredili bodo nove ulice, naročili pa bodo tudi izdelavo projektne dokumentacije za kolesarsko stezo proti Bistrici v dolžini kilometer in pol skupaj z odcepom za Melince v dolžini 930 metrov. V pripravi je še ureditev pločnika v Ravenski ulici v dolžini 850 metrov z javno razsvetljavo in pripadajočo infrastrukturo.

Občina se loteva tudi dograditve Prekmurske hiše, ki je osrednji objekt centra kulturne dediščine. Ugotavljajo namreč, da Odrance obišče vse več popotnikov, ki bi jim lahko z dokončanjem naložbe v prihodnje ponudili še prenočišča. Občina ima za ureditev hostla zagotovljenih v proračunu 160 tisoč evrov, del sredstev bo prejela od ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj oziroma iz evropskega sklada, večino denarja pa bo zagotovila sama. Med izstopajočimi proračunskimi postavkami je še priprava projekta za sanacijo čistilne naprave, za kar so rezervirali 72 tisoč evrov, zaradi interesa za dograditev prostorov centra za dnevno varstvo starejših za potrebe domskega varstva pa še 20 tisoč evrov za nakup sosednjega zemljišča in stavbe.

občina-odranci prekmurska-hiša cestna-infrastruktura