vestnik

Erjavec napovedal vložitev konstruktivne nezaupnice z 10 poslanskimi podpisi

Vestnik, STA, 2. 2. 2021
Bobo
Karl Erjavec
Aktualno

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je za naslednji teden napovedal vložitev konstruktivne nezaupnice z 10 poslanskimi podpisi, je sporočil po sestanku s poslanci. Pričakuje, da bo pri tem uspešen in da bodo oblikovali novo vlado, obenem pa ga veseli, da "so poslanci stranke DeSUS enotni in da tudi enotno podpirajo konstruktivno nezaupnico".

Natančen datum vložitve konstruktivne nezaupnice bodo po besedah Erjavca določili po sredinem sestanku s Koalicijo ustavnega loka. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je v izjavi za medije po sestanku dodal, da Erjavec konstruktivne nezaupnice ne bo vlagal z 42 ali 46 podpisi, pač pa z 10 podpisi, kolikor jih je za vložitev potrebnih po poslovniku. Med njimi bo tudi podpis katerega od poslancev DeSUS, je dejal. Erjavec namreč ne vidi potrebe, da bi ponovno dokazovali, da ima ta koalicija najmanj 42 glasov. "Prepričan sem, da bo samo glasovanje pokazalo, da ima Koalicija ustavnega loka potrebno večino, da oblikuje novo vlado," je poudaril. Dodal je, da je aktualna vlada manjšinska in nima zadostne podpore.

Karl Erjavec
STA
Karl Erjavec

Če bi se zgodilo, da konstruktivna nezaupnica ne bi uspela, pa "se bomo pogovarjali o tem, v kakšni funkciji bo naša poslanska skupina oziroma naša stranka", je dodal Jurša. Je pa spomnil, da je sam že dejal, da stranke oz. poslanske skupine v ekstremni opoziciji ne vidi. Na vprašanje, ali lahko torej Erjavec na glasovanju o konstruktivni nezaupnici pričakuje glasove štirih poslancev DeSUS, pa je Jurša odgovoril, da so se danes tako dogovorili.

Kaj zdaj berejo drugi