vestnik

Evropska nagrada za iniciativo Heroji furajo v pižamah

I.B., 27. 6. 2018
Zavod Vozim
Nagrajenci »Road Safety Excellence« z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc in predstavniki Evropske unije. 
Aktualno

Vseslovenska družbeno odgovorna inciativa Heroji furajo v pižamah, ki poziva k zmanjšanju voženj pod vplivom alkohola med mladimi je prejela najvišjo mednarodno strokovno nagrado, ki jo podeljuje Evropska unija za delo na področju varnosti v cestnem prometu. 

Nagrado podeljuje "European Road Safety Council", ki prikazuje najuspešnejše prakse na področju prometne varnosti v Evropski uniji. To je prva tovrstna nagrada, ki jo prejel kakšen slovenski projekt. Iniciativa skrbi tudi za medsektorsko povezovanje med mladimi, mladinskimi centri, nacionalnimi strokovnjaki s področja prometne varnosti in javnega zdravja, staršev ter podjetij. Nagrada "Road Safety Excellence" potrjuje pravi strokovni pristop, ki so ga udejanjili v Zavodu VOZIM v sodelovanju z Generali Zavarovalnico ter drugimi partnerji. Akcija prispeva k oblikovanju in izvedbi konkretnih rešitev, ki vodijo k izboljšanju prometne varnosti v lokalnem okolju, obenem pa ima tudi potencial za mednarodno aktiviranje ciljne javnosti.


0af1cbc39a7b6e93d37012094a320a56
Zavod Vozim
Delavnice mladih z lokalnimi odločevalci na posvetih, ki so del celostne iniciative za zmanjšanje voženj pod vplivom alkohola med mladimi.


Zavod VOZIM je bil izbran tudi s strani občinstva in tako prejel nagrado "Jacques Barott", ki je posvečena bivšemu komisarju za promet. Z nagrajenci pa se je srečala tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc:"Na ravni Evropske unije smo sprejeli politično zavezo in tudi konkretne načrte, ki bodo pripomogli k uresničitvi Vizije nič - nič smrtnih žrtev in nič hudih poškodb na naših cestah do leta 2050. Nevladne organizacije, igrajo izjemno vlogo pri uresničevanju naše skupne Vizije NIČ z akcijami, ki ozaveščajo in izobražujejo uporabnike cest. Iskrene čestitke Zavodu Vozim za letošnjo nagrado »Road Safety Excellence«. Nagrada odraža dosežke Zavoda in njihov pomemben prispevek k ozaveščanju predvsem mladih uporabnikov cest o nevarnostih, kot je vožnja pod vplivom alkohola in podobno." Direktor večkrat omenjenega zavoda pa je izrazil ponos, da je stroka Heroje prepoznala kot odlično prakso, ki vpliva na spremembo vedenja mladih, ter da prejeta nagrada predstavlja trud vseh, ki so na različne načine prispevali k izvedbi iniciative.

e8c3f3a12b6ca966d0b999895d429f28
Peter Giodani
Heroji furajo v pižamah.



Zavod Vozim
Nagradi »Road Safety Excellence« in »Jacques Barrot Award« na herojski uniformi. 
Zavod Vozim heroji furajo v pižamah Evropska nagrada