vestnik

Evropska sredstva za kmetijsko-poslovno cono v Dobrovniku

Vestnik, STA, 8. 6. 2021
Nataša Juhnov
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt ureditve druge faze Kmetijsko-poslovne cone Dobrovnik.
Aktualno

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt ureditve druge faze Kmetijsko-poslovne cone Dobrovnik. Za okoli milijon evrov vreden projekt, ki ga bo Občina Dobrovnik izvajala v okviru dogovora za razvoj pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 612.000 evrov.

Kot so sporočili iz službe vlade, bo občina v okviru projekta uredila dostop v kmetijsko-poslovno cono ter ustrezne notranje povezave v njej - rekonstruirala in razširila bo 2,2 kilometra dostopnih cest na območju cone, ki meri 4,8 hektarja, zgradila 785 metrov pločnikov in križišče z umirjanjem prometa, cestno signalizacijo in postavila cestno razsvetljavo. V sklopu projekta bo odkupila tudi zemljišča, potrebna za gradnjo. Projekt bo zaključen predvidoma konec leta 2022.

Občina Dobrovnik bo z investicijo spodbudila razvoj obstoječih in novih malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji. S tem se bo povečala njihova dodana vrednost, ustvarila pa se bodo tudi nova delovna mesta, pravijo v službi vlade.

občina investicije kmetijstvo podjetništvo eu
Kaj zdaj berejo drugi