vestnik

Evropska sredstva za murskosoboški projekt ureditve bivalnih enot za ranljive skupine

STA, 26. 11. 2019
Andrej Petelinšek
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V Murski Soboti bodo v sklopu projekta Bivalne skupnosti za ranljive skupine revitalizirali dva objekta in v njih uredili bivalne enote za starejše in brezdomce. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes podprla projekt, za katerega bo na voljo nekaj več kot 196.000 evrov evropskih sredstev.

Javni stanovanjski sklad mestne občine Murska Sobota bo revitaliziral dva objekta in v njih uredil šest bivalnih enot za starejše in 12 bivalnih enot za brezdomce. Objekta bosta tako dobila nove bivalne enote, po obnovi pa bo z izvajanjem določenih programov izboljšana kakovost življenja in vključevanje teh ranljivih skupin, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Z ureditvijo bo odpravljen sum socialne degradacije, ki je posledica nevzdrževanih ali slabo vzdrževanih objektov. Objekta sta namreč postala zatočišče a različne skupine, tudi odvisnike. Z današnjo odločitvijo bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb za naložbo v vrednosti dobrih 517.000 evrov prispeval nekaj več kot 196.000 evrov, so še zapisali v službi.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.
eu kohezija financiranje stanovanja brezdomci starejši
Kaj zdaj berejo drugi