vestnik

Expano zaradi epidemije ostaja zaprt

Vestnik, 23. 10. 2020
Nataša Juhnov
Expano
Aktualno

V Mestni občini Murska Sobota (MOMS) sprejeli številne ukrepe za zajezitev širjenja epidemije

Kot so sporočili iz mestne uprave, je župan Aleksander Jevšek ta teden aktiviral občinski štab Civilne zaščite za izvajanje preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči ob razglasitvi epidemije v Republiki Sloveniji. Poleg tega pa so v občini sprejeli več ukrepov za zajezitev širjenja epidemije in pomoč občankam in občanom.

Tako so odpovedani vsi javni dogodki mestne občine in njenih javnih zavodov. Ponovno je vzpostavljena dežurna telefonska številka na občini  (041 773 377). Za potrebe prevozov starejših je na voljo brezplačni prevoz Prostofer, pri čemer je potrebno prevoze predhodno najaviti na brezplačni številki 080 10 10. Občina je pozvala Klub prekmurskih študentov, da se njihovi člani vključijo v humanitarne organizacije kot prostovoljci. Paviljon Expano bo ostal zaprt do preklica. 

Med drugim so še omejili poslovanje občinske uprave, od ponedeljka, 26. 10. 2020, na Mestni občini Murska Sobota tako ne bo uradnih ur, zaprta sta tudi blagajna in vložišče. Mestna uprava posluje elektronsko (mestna.obcina@murska-sobota.si) ali po telefonu (02 525 16 77). Nujno varstvo otrok bo zagotovljeno v Vrtcu Murska Sobota (informacije: 02 530 12 34), po potrebi bo dežurni oddelek tudi v Vrtcu Lavra (informacije: 02 530 04 01).

Igrišča ostajajo odprta

Zaenkrat v mestni občini niso sprejeli odredbe o prepovedi uporabe zunanjih javnih športnih površin, telovadnih naprav in otroških igrišč z igrali v občini, za vadbo pa ostaja zaprt Partizan Murska Sobota. 

Tržnica deluje nemoteno, prav tako prodaja cvetja. MOMS ima pripravljen načrt ukrepov v primeru potrebe po namestitvah. Vse informacije in obvestila v zvezi z epidemijo redno objavljajo na spletni strani MOMS (rubrika COVID-19).

“Občanke in občane pozivamo k upoštevanju ukrepov Vlade ter navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij za samozaščito in omejevanje stikov,” so še zapisali v izjavi za javnost. 

Kontakti humanitarnih organizacij za dostavo hrane:

Škofijska Karitas: 02 538 11 50

EHO Podpornica: 041 705 003

Območna enota Rdečega križa: 02 512 45 20

mestna-občina-murska-sobota koronavirus epidemija