vestnik

Fizioterapija v Lendavi spet bo

M.H., 8. 10. 2020
Nataša Juhnov
Zdravstveni dom bi te storitve še naprej izvajal nekaj časa v objektu term in s tamkajšnjo opremo.
Aktualno

Zaradi odvzema koncesije pritožba Save Turizem. Do četrtka imeli možnost pritožbe še na upravno sodišče, a dali besedo, da tega ne bodo storili

Občina je 27. julija odvzela koncesijo za opravljanje storitev fizioterapije Savi Turizem potem, ko je ta izgubila možnost opravljanja tega v Termah Lendava zaradi prodaje madžarskemu kupcu. Sava Turizem se je na to odločitev pritožila, vendar so bile njene pritožbe zavrnjene kot neutemeljene. Zdaj je imela možnost, da se do danes, 8. oktobra, pritoži na Upravno sodišče.

Tega ne bo storila, je bilo rečeno na sredini seji občinskega sveta, saj je župan Janez Magyar v osebnem pogovoru s predsednikom nadzornega sveta Save Turizem dosegel zagotovilo tega, da v kolikor bo občina javnemu zavodu Zdravstveni dom Lendava podelila izvajanje fizioterapije kot trajno osnovno dejavnost, ne bo sprožila nadaljnjih sodnih postopkov.

a5555083772fe84d4fac26560b21265d
Majda Horvat
Župan Janez Magyar je v osebnem pogovoru s predsednikom nadzornega sveta Save Turizem dosegel zagotovilo tega, da v kolikor bo občina javnemu zavodu Zdravstveni dom Lendava podelila izvajanje fizioterapije kot trajno osnovno dejavnost, ne bo sprožila nadaljnjih sodnih postopkov.

Zdravstveni dom bi te storitve še naprej izvajal nekaj časa v objektu term in s tamkajšnjo opremo, je povedala direktorica zdravstvenega doma Olga Požgai Horvat, dokler sami ne bi zagotovili pogojev za izvajanje dejavnosti. Prav tako bodo v primeru, da ne bo novih pritožb dozdajšnjega imetnika koncesije, iskali rešitve za zagotovitev potrebnega kadra.

Sava Turizem je torej v tem času še naprej opravljala na osnovi podeljene koncesije fizioterapevtske storitve za bolnike z območja lendavske upravne enote v Moravskih Toplicah.

fizioterapija lendava sava-turizem
Kaj zdaj berejo drugi